Krabbtartar med örtolja

Då så vänner, det har vabbats, jobbats, slitits, njutits, fixats och trixats, men nu är det dags för lite semester! Jag ska ha fem veckor med båtåkande i skärgården, BBQ-fester hemma, familjenjutning, ljudbok och korsord. Löjligt läckert!

Givetvis kommer jag att droppa in med lite mobila uppdateringar under semestern, jag säger trevlig sommar med en liten finfin godbit från min bok Lyxlagat – Sommarmat & Snaps!

krabbtartar, förrätt, sommar, lyxlagat, frederik zäll

KRABBTARTAR MED ÖRTOLJA

4 portioner

8 st förkokta krabbklor
1 burk krabbkött á 170g
4 potatisar
6 dillkvistar
3 kvistar bladpersilja
1 knippe gräslök
1 citron
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar

Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten i tills de är helt klara.

Lägg fyra krabbklor åt sidan till garnering och knäck skalet på de 4 kvarvarande klorna. Det finns en speciell tång för att knäcka klorna, men ett verktyg från garaget eller en nötknäppare kan funka utmärkt.

Skrapa ur köttet ur de fyra knäckta klorna och lägg åt sidan. Töm burken med krabbkött och mosa upp det med en gaffel.

Skär dillen finfint och finhacka persiljabladen och gräslöken. Blanda det vackra gröna med några centiliter god olivolja. Jag brukar spara lite grönt för garnityr. Gör som ni vill vänner, gör precis som ni själva vill!

När potatisarna är klara, häll av vattnet och mosa potatisarna grovt med en gaffel. Ringla över en del av oljan och salta och peppra.

Lägg fyra stansringar på fyra fat och fyll dem till hälften med potatisen. Fortsätt med det mosade krabbköttet och avsluta med köttet ni skrapade ur klorna. Lyft bort stansringarna och toppa därefter med de fyra sparade klorna, resterande örtolja och lite grönt

Vrid några varv på pepparkvarnen, strö över en liten nypa flingsalt och pressa över rikligt med citron vid servering.

Du kanske också gillar