Grillad Purjolök med Salsa Verde
Hej vänner,
Nu är det så dags för det andra receptet av mina tre ”Gröna” recept inför midsommar. Här kommer en magisk godsak som jag verkligen hoppas ni provar. Tro det eller ej, men det är en liten förrätt som fungerar utmärkt i all sin enkelhet, eller så väljer ni att servera den som jag gjorde, det vill säga som tillbehör till grillat. Jag grillade lax med örter och vitlök, men det fungerar precis lika bra med fågel, fläsk & nöt. Receptet är framtaget för att passa till det ekologiska vinet Las Moras.
GRILLADE PURJOLÖKAR MED SALSA VERDE
4 lätta portioner (eller som tillbehör till kött, fågel eller fisk)
4 små purjolökar
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Flingsalt & svartpeppar
Salsa Verde:
10 grönmyntablad
1 knippe bladpersilja, intestjälkarna
1 citron (saften)
3 sardeller
80 ml olivolja
Salt & svartpeppar
Börja med er salsa verde. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller dylikt till en slät puré. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylskåp tills servering.
Tänd grillen och gör den redo för direkt grillning, det vill säga vi ska grilla lökarna direkt över värmekällan. Gas eller kol spelar ingen roll.
Skär bort lökarnas översta decimeter av gröna blad och även själva roten. Dela lökarna på längden och skölj dem väl. Blanchera dem i kokande vatten i några minuter tills de börjar mjukna. Lyft ur dem och låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg lökarna bredvid varandra på ett grillhalster eller ett grillnät. Ringla över olivoljan och vinägern. Krydda med salt och peppar. Stäng halstret och lägg det på grillen.
Någon minut per sida till fin färg sen är det bara att servera med er ljuva salsa verde. En grillad laxsida sitter som en smäck till, men anrättningen smakar utmärkt även i egen regi.
Glad midsommar!
//Frederik
Thorsten
Dear Sir
Good day to you. We have not met, but I am writing to introduce myself. I have a very generous AFFILIATE proposal for you. I am hosting a competition as an incentive for wine lovers to sign up for my NEWSLETTER. This comes in the form of a competition which is the largest prize in any wine related competition in South Africa!
Please read the PRESENTATION to find out how this works.
Essentially I pay out 60Sek for every case of wine purchased by someone who has joined through your site.
The numbers at a glance.
Generally a member purchases 12 x in a year.
The average order is 2 cases
If you have 1000 members and 10% join, you will have 100 ambassadors.
100 people who order 12 times in a year, (once a month) = 1200 orders x 120Sek (2 cases by 12) = 144,000 SEK paid directly to you.
HOW DOES IT WORK?
You reply to me that you are interested in becoming an AFFILIATE
I issue you with (1) USERNAME (2) PASSOWRD (3) HOP-LINK (This tracks the click-thru’s into your membership area) (4) BANNERS
From the moment someone clicks on the banner, that person will always be linked to your Ambassador area. You can track your INCOME anytime.
Give it a try, you won’t be disappointed!
Sincerely
Thorsten Eggert
Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Grillad Purjolök med Salsa Verde
[…] Lyxlagat […]
Gröna julrecept med Las Moras | Lyxlagat
[…] Grillade purjolökar med Salsa Verde […]