Pizza Chili Prawn & Salsa Verde

Hej vänner,

Fredagen är över oss med solsken och iskyla. Hälften rätt… 🙂

Gårdagens inlägg angående chili & vitlök confit skrevs så klart av en viss anledning. Idag är det dags för våra fantastiskt fina pizzor som vi brukar göra här hemma. Marie står för deg och baksten osv, jag står för toppingidéer och annat gott krims krams.. 🙂 Ett enkelt grundrecept för pizzadeg finner ni i mitt inlägg här>>.

I kväll är det alltså dags för Pizza Chili Prawn & Salsa Verde. Se gårdagens inlägg för info om chiliconfit & vitlöksconfit. Skala 500 g räkor och marinera dem i 1 msk chiliconfit & 1 msk vitlöksconfit. Minst 6 timmar, gärna över natten.

Vi ska även ha en fin variant på Salsa Verde som topping. Då behöver vi;

10 blad mynta
1 rejält knippe bladpersilja (bladen)
0,8 dl olivolja
3 sardeller
saften från 1 citron
Salt & svartpeppar

Blanda allt i en matberedare och mixa till en grön slät sås. Smaka av med salt & svartpeppar.

Pizzan monteras därefter enligt följande;

Tunt utkavlad pizza deg, tomatsås, riven ost, basilikablad, tomatskivor, marinerade räkor och skivad mozzarella. När pizzan är bakad och riktigt fin, klicka på lite salsa verde och servera bums.

Grattis till ett liv i lyx! I kväll kanske jag tar mig tid att lägga upp en bild som visar mitt resultat, om jag inte hinner äta upp pizzan först, hahaha! Trevlig fredag!

TILLÄGG – – – –

Här kommer således en bild på mästerverket! 🙂

pizza chili prawn lyxlagat

//Frederik

Du kanske också gillar