Grön påsk på er!

las moras picklade morötter lyxlagat

Hej vänner,

Idag är det dags för mitt andra av tre recept som skapas med fokus på påsken och goda grönsaker. Idag blir det en helt magiskt lyxig måltid kan jag meddela… 🙂

PICKLADE MORÖTTER MED GEMSALLAD
ÄGG & VARMRÖKT MAKRILL

4 portioner

12 fina, späda morötter
4 filéer varmrökt makrill
4 kalla hårdkokta ägg
4 gemsalladshuvud
1 rödlök
1 knippe dill
smör
Salt & svartpeppar
Citron
Lagen:
1 liter vatten
1 msk salt
2 msk socker
2 msk ättika 12 %

Skala morötterna om det behövs. Koka upp lagen och lägg morötterna i det kokande vattnet. Låt koka i ca 6 – 7 minuter. Låt därefter morötterna kallna i lagen och låt stå i kylskåpet i över natten.

När det börjar närma sig servering, dela gemsalladen i fyra klyftor vardera och stek dem i smör till fin färg på alla sidor.

Finhacka samtidigt rödlöken och stek den i 50 g smör tills den mjuknar.

Skär dillen fint och skiva de kokta äggen tunt.

Lägg ut äggskivor på tallrikarna, fortsätt med fyra klyftor gem, en filé makrill, picklade hela morötter och skuren dill. Skeda över rödlökssmöret och avsluta med salt, rikligt med svartpeppar och några droppar citronsaft.

Klicka på bilden nedan för mer info om det ekologiska vinet Las Moras.

las moras lyxlagat

Du kanske också gillar