Chili & vitlök confit

Tja tja,

Idag är det lite köksarbete som gäller. Bland mkt annat så är det chili confit & vitlök- & persilja confit på schemat.

Enkelt och mycket delikat att ha som finfin lyxig topping på till exempel en pizza eller som smaksättare i en stek eller i en gryta.

Chili confit

250 g chilifrukter urkärnade och skivade
150 ml olivolja

20130321-123100.jpg

Sätt ugnen på 120 grader varmluft. Lägg de fint skivade chilifrukterna i en ugnssäker form, häll på oljan och baka av i 2 timmar utan att chilin tar ngn färg.

Vitlök- & persilja confit

2 hela vitlökar, klyftade & skalade
3 kvistar persilja, repade
Flingsalt
150 ml olivolja

20130321-122621.jpg

Blanda persilja och skalade vitlöksklyftor i en ugnssäker skål, salta lätt, häll på oljan. Baka av i ugn i 2 timmar utan att vitlöken tar färg.

Båda varianterna ska efter bakning få svalna i rumstemperatur. Förvara därefter confiterna i steriliserade burkar med tätslutande lock. Håller i upp till 3 månader.

Glädje!

Du kanske också gillar

  1. Pizza Chili Prawn & Salsa Verde | Lyxlagat

    […] är det alltså dags för Pizza Chili Prawn & Salsa Verde. Se gårdagens inlägg för info om chiliconfit & vitlöksconfit. Skala 500 g räkor och marinera dem i 1 msk chiliconfit & 1 msk vitlöksconfit. Minst 6 […]