Tonfiskbaguette och Höga Kusten

Tonfiskbaguette

Det gungar rejält hemma, men sjöbenen är vana sedan länge. Man får passa på att njuta av solen mellan regnmolnen och de hårda vindarna.

Ja, jag vet att jag skrivit om denna lyxbaguette förut, men den är så god så jag måste nämna den igen… En lätt middag en solig eftermiddag. Oj, oj, oj vad jag älskar sommaren!!!

Kyl en Zeunerts höga kusten eller pröva det franska ölet La Goudale till denna smakrika upplevelse. Otroligt gott!

Tonfiskbaguette
2 st

1 baguette
1/2 burk tonfisk
1 ägg hårdkokt
2 msk Dijon
1/2 röd lök
2 tomater
4 soltorkade tomater i olja
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 knippe färsk dragon
Salt & peppar

Finhacka dragon, blanda med olja, vinäger, Dijon, salt och peppar till fin dressing.

Skala och skiva löken fint. Gör detsamma med ägget. Skär tomaten i skivor. Skär de soltorkade tomaterna i små fina strimlor.

Dela baguetten på längden och pensla båda sidorna med dressingen. Fördela tonfisk, tomat, ägg, lök och soltorkad tomat på baguettens bottendel, lägg på locket och linda i folie.

Dela baguetten på mitten och hugg in.

Blir ännu godare om den får ligga till sig i fem-tio minuter.

//FZ

Du kanske också gillar