Pasta Spinaci

Pasta Spinacio

Hej på er vänner,

Idag är det tisdag och jag ska på möte där ni är just nu. Dvs AlltOmMat.se… 🙂 Annars är detta en dag i matlagningens tecken. Jag jobbar på bok nummer…eh… 6 tror jag det kommer att bli. Den ska ut i höst 2011. Innan dess kommer alltså bok 3 nu i maj, bok 4 i höst 2010, bok 5 i vår 2011. Puuhhh.. 🙂 Sjukt kul!!!

Grenadinebloggen skriver jag idag om Roland Erikssons bok En Handbok Cognac. Kolla in!

Här kommer ett recept som inte har med mina böcker att göra, men som är mycket gott kan jag lova.

Pasta Spinaci

2 portioner

2 portioner pasta penne
100 g fetaost
100 g färsk babyspenat
1 rödlök
10 lätt-torkade tomater i olja
Olivolja & Citronsaft
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Lagrein Riserva Taber 2004 (nr 75532)
I kockens öra: Jovanotti – Per Te

Visst, vinet kostar mer än det mesta man druckit tidigare och det kanske inte ska användas just idag, men det är ändå ett tips så att ni kommer ihåg det för ett tillfälle då ni verkligen vill njuta. Riktigt gott. Jovanottis fantastiska låt hittade jag tyvärr ingen officiell video till så undvik kanske bilderna – njut av tonerna som passar perfekt till matlagningen. Kör! 🙂

Skala och skiva rödlöken fint. Tärna fetaosten och skölj av spenaten. Skär tomaterna i strimlor.

Koka upp pastavatten, salta lätt och koka sedan pastan enligt förpackningens instruktioner. Häll därefter av pastavattnet. Håll pastan varm i kastrullen.

Sätt en stekpanna på spisen och värm upp den. Ringla i lite olivolja och fräs löken mjuk. Tillsätt spenaten, tomatstrimlorna och vänd därefter ned pastan i stekpannan. Peppra ytterligare lite och strö över fetaosten.

Pressa över några få droppar citron, ringla över några få droppa olivolja och servera sedan bums.

Godis!

//Frederik

Du kanske också gillar