Pasta Carbonara & Skärgårdstur

21

Fredag, fredag, vilken underbar dag. Igår var inte illa heller som ni ser på bilden ovan. Jag skulle till studion med bandet, men först skulle jag till Lidingö för att lämna in lill-båten på oljebyte. Så här ser det ut hemma hos oss kl 07.15 en torsdag i maj. Helt otroligt magiskt.

Ska ni ha fest idag, eller bara ha en riktigt mysig hemmakväll? Jag kör på det sistnämnda. Imorgon har jag en späckad dag då min vän och kollega Örjan Westerlund kommer på silllunch. Vi ska skriva en bok ihop och påbörjar arbetet på bästa möjliga sätt… 🙂 Örjan är sedan tidigare känd konnessör inom bland annat saftörbranschen. Kolla in hans fantastiska böcker här>>>

dsc_0003

Här kommer ett lyxlagat, men enkelt recept på en mycket god Carbonara. Testa, njut av livet & må finfint!

Pasta Carbonara

2 portioner

2 portioner fullkornspasta
10-15 skivor tunt skivad pancetta
1/2 rödlök
1 solovitlök
1 dl lätt crème fraiche
1 msk rödvinsvinäger
1 liten näve färsk oregano
Parmesan
2 ägg
Salt & svartpeppar
Olivolja
I kockens glas: Brolio (nr 2705)
I kockens öra: Andra Bocelli – Mamma

Italiensk fredag mina vänner. Stor kvalitet på kökstiden utlovas härmed. En utsökt Chianti Classico och en pastadoftande skönsång av en av mina favoriter.

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner i medelhavssalt vatten.

Stek pancettan till fin färg i en stekpanna med lite, lite olivolja. Lyft ur pancettan och låt den rinna av på hushållspapper. Vänd ner finhackad rödlök och vitlök och stekpannan. Blondera glädjen så att den blir glansig och fin.

Slå över rödvinsvinäger och crème fraiche. Krydda med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme.

Häll av pastavattnet och häll över pastan i stekpannan. Strö över hackad oregano och blanda varsamt runt.

Lägg upp i portionsskålar, toppa med pancetta, en rå äggula & riv över massor av den underbara osten. Servera direkt med ett glas rött en fredag precis som denna.

Stor glädje i helgen önskar jag er!

//Frederik

Du kanske också gillar