Kyckling Tandoori – Kokbok #2

Hej på er gott folk,

Idag, nu på morgonen har jag färdigställt min andra kokbok. Puuhhh!!!! Det ska bli ett sant nöje att få lämna över manuset till förlaget nästa vecka. Bok nummer ett som går under namnet Lyxlagat Hemma kommer från tryckeriet inom 2 veckor (och hamnar direkt i butiker nära er) och jag ser enormt mycket fram emot att få bläddra igenom den för första gången. Oj vilket lattjo liv! Livsglädje!

Eftersom jag inte har hunnit med att laga middag här hemma så har jag ingen nytt recept att dela med mig av idag, men här kommer en goding från bloggen. Njut!

Kyckling Tandoori med basmatiris, naanbröd & myntasås

2 portioner

2 kycklingklubbor
3 msk tandoorikrydda (finns i kryddhyllan)
1 bit färsk ingefära
1 dl gräddfil
1/2 dl hackad mynta
1 lime
1 nypa salt
Matolja till formen
Naanbröd med vitlök, basmatiris & lite goda tomater
I kockens glas finns givetvis en  Cobra (nr 1623)
I kockens öra höres The Beatles – Within You Without You

Glädje! Stämningen blir helt grymt bra med lite Beatles i all sin storhet och ett Indiskt öl som är riktigt gott. :-D

Sätt ugnen på 200°C.

Skölj de färska eller tinade kycklingklubborna och torka dem lätt med lite hushållspapper. Rubba dem med tandoorikryddan och lägg dem i en oljad ugnssäker form. Pressa över halva limen och ställ in formen i ugnen i ca 30-40 minuter.

Mixa mynta och pressad lime till en grön sås. Blanda med gräddfilen och en nypa salt.

Koka riset och gör en sallad eller tärna tomater. Ringla över lite vinäger, olivolja, salt och peppar.

För att testa kycklingen, stick med kniv och se till att saften som rinner ut är helt klar. Skulle kycklingen få för mycket färg så täck över med lite ugnsfolie mot slutet.

Riv lite färsk ingefära över kycklingen innan servering.

Servera denna heta, värmande rätt med varma vitlöksnaan, ris & tomater.

Stor kökslycka önskas er alla. Må väl vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Alexandra

    Hej Fredrik! Hittade din underbara blogg idag och har läst massor och fått inspiration! Älskar att laga mat, men ibland får man idétorka. Ska kolla efter dina kokböcker!
    En liten fråga: I de indiska rätterna du lagar har du med Naan. Gör du själv eller har du tips på någotning bra man kan köpa?
    MVh
    Alexandra