Pastasallad med kronärtskocksröra

1

Ikväll kommer min syster med familj över för att ha en myskväll med god mat, gott vin & massa spel. Det kommer bjudas snacks, grönt och dipp som välkomnande, helgrillad entrecote med ljummen sallad & körvelcrème till varmrätt och en Katalansk crème Brûlée till dessert. Jag återkommer med en rapport om hur detta gick. Hoppas inspirationen hamnar i era knän inför valborgsfirandet. Ta det lugnt med elden!

Igår hade jag egen arbetsdag hemma på skutan. Lillbåten skulle ploeras och tvättas, storskutan skulle städas och fixas. När allt var klart så satte jag mig på akterdäck och njöt av en pilsner och en utsökt pastasallad som min älskade fru hade gjort till middag dagen innan. Jag vet inte exakt hur den var gjord, men jag gissar att det var ungefär som följer.

Pastasallad med kronärtskocksröra

4 portioner

1 huvud isbergssallad
2 portioner pastafjärilar – kokt, kall
1 burk majskorn
1 burk tonfisk i vatten
4 ägg – kokta, kalla
1 rödlök
10 körsbärstomater
Salt och nymald svartpeppar
Röran:

1 burk konserverade kronärtskocksbottnar
2 dl crème fraiche lätt
1/2 knippe persilja
Citron
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Samuel Adams Honey Porter (nr 1580)
I kockens öra: Charlie Rich – I’ve Got Mine

Lyft ur kronärtskocksbottnarna och lägg dem i en matberedare tillsammans med persilja och crème fraiche. Mixa till slät kräm. Smaka sedan av med citron, salt och peppar. Ställ svalt tills servering.

Oh vilken sjukt bra låt. Jag har skrivit om den förut, jag vet, men den är så otroligt bra och glad. Årets vårlåt på Djurgårdsvarvet! Njut den tillsammans med den magiskt underbara honungsportern. Stor, stor livskvalitet. 🙂

Skiva rödlöken så tunt ni bara kan. Dela tomaterna, klyfta äggen, skölj och hyvla salladen.

Blanda samman det hela med den kalla kokta pastan och avrunna majskorn. Bryt sönder tonfisken och vänd ner även den. Salt och peppra lätt och blanda varsamt runt.

Servera glädjen direkt tillsammans med den vackra gröna röran och en pilsner. En enkel middag värdig den vackraste av dagar. Tack för maten Marie! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar