Grillad Mexicana i Utö gästhamn

Utö Gästhamn

Efter två nätter i Napoleonviken, en natt vid Krokholmen så nådde vi Utö gästhamn i strålande sol. Vi sökte oss längst in i hamnen för att undvika svall från passagerarbåtarna som regelbundet angör Gruvbryggan.

Vi fick en perfekt plats med landström, trevliga båtgrannar och lugn och ro. Jag älskar livet!

En underbar promenad till en badstrand var det enda som stod på att göra-listan.

Kvällen kröp på tillsammans med hungern. Korv och potatissallad stod på menyn;

Grillad Mexicana med potatissallad & dijonkräm

Grillad mexicana med potatissallad i Utö gästhamn

2 portioner

3 mexicana el annan het stek-/grillkorv
400 g färskpotatis kokt, kall
1 rödlök
1 pkt fetaost
10 cocktailtomater
100 g ruccola
100 g sockerärtor
2 msk kapris
1 msk dijon
1 msk olivoja
1 msk vit balsamvinäger
Olja till grillning
Salt och peppar

Sås:
2,5 dl matyoghurt
1 msk riven ingefära
1 msk dijon
salt och peppar

En Tjeckisk pils kyld till perfektion eller ett fruktigt glas rött funkar klockrent här.

Dela den kalla, kokta färskpotatisen i två delar. Förväll sockerärtorna i lättsaltat vatten och strimla dem fint. Skiva rödlöken tunt och tärna fetaosten.

Lägg kaprisen i en flavour shaker eller dylikt. Klicka över 1 msk dijon, 1 msk olivolja och 1 msk vit balsamvinäger. Salta och peppra lätt. Sätt på låten Shake That med Eminem och shake it ’till you make it!

Blanda samman potatis, rödlök, delade tomater, ruccola, feta och sockerärtor i en stor skål och ringla över dressingen.

Hetta upp en grillpanna med lite olivolja. Slanta korven och stek den vackert gyllenbrun.

Blanda samman yoghurt med riven ingefära, dijon och smaka av med salt och peppar.

Servera med en välkyld blommig pilsner eller ett glas rött om du föredrar.

//FZ

Du kanske också gillar