Vacker måndag med Pestoravioli & tomatsås
God måndag på er vänner.
Se så vackert världen möter mig en morgon som denna. Kallt som tusan dock så det eldas en hel del i kaminen just nu…
Det är inte ofta jag köper någon färdig mat, men bär det väl sker så brukar jag köpa fylld pasta av något slag. Här kommer ett mycket enkelt och snabbt tips. (Till skillnad mot vad jag egentligen förespråkar 🙂 )
Pestoravioli med tomatsås
4 portioner
2 förpackningar pestofylld ravioli
1 burk krossade tomtater
1 dl hackade färska örter (oregano, basilika)
1 skvätt rött vin
1 nypa socker
1 solovitlök
2 msk olivolja
Salt & nymald svartpeppar
Parmesan
I kockens glas: Bolla Le Poiane Ripasso (nr 22320)
I kockens öra: Andrea Bocelli & Sarah Brightman – Time to say goodbye
Eftersom maten idag lagas med all enkelhet så kan vi väl ta oss extra tid på oss med lyx. Avnjut detta fantastiska vin tillsammans med Andrea & Sarah. Ni kommer komma mycket väl överens, det kan jag lova. Fina välbalanserade smaker som gärna blandas med detta vackra stycke.
Finhacka vitlöken och fräs den i olivoljan utan att den tar färg. Häll på en skvätt vin och låt alkoholen ånga bort.
Slå i krossade tomater och låt puttra. Tillsätt en nypa socker, en nypa salt & mal över rikligt med svartpeppar. Vänd till sist ned örterna och låt puttra på svag värme.
Koka upp vatten till pastan och salta mycket väl. Det skall vara som Italiens havsvatten…
Koka pastan i 1 minut och slå sedan bort vattnet. Ringla över lite olivolja och peppra lätt.
Servera härligheten med riven parmesan och ett glas rött.
Boun Appetito Paisan!
//Frederik
millan
God förmiddag!
Enkelt men gott och snabbt!
Kanske ska göra detta ikväll…gott vin ox´å!
Jag ser fram emot att få köpa din kokbok 🙂
Ha en bra dag!
/Millan
Anna
vilket bra tips 🙂 snabbt och enkelt, precis det man behöver ibland ( eller rätt ofta när man har småbarn). Jag ser också framemot din kokbok.