Tortillawrap med lax

I morgon skall jag på möte med Sveriges bästa BBQ-team. Kul också att jag själv är medlem i teamet, haha. Vi ses för första gången i morgon för att planera upp året som innehåller bland annat SM & VM i BBQ. Grymt spännande och inspirerande. Drar ett kort inlägg om det hela i morgon när jag är på plats med alla dårarna! 🙂 Nu till dagens middagstips;

Helt grymt gott, fräscht och fint. Dessutom hur lätt som helst, bara till att njuta och trixa lite. Se till att ta en god öl som passar och ger rätt ”texmex-känsla”. En corona, gärna med en klyfta lime sitter som en smäck. Haha, glädjeliv vänner!

I kockens glas: Corona Extra  (nr 1598)
I kockens öra: Eskobar Välj en favorit! 😉

Laxwrap, lyxlagat, frederik zäll, tortilla, fisk, taco, texmex

LAX I TORTILLA

4 skinn- och benfria filébitar av lax
3-4 knivsuddar Chilipeppar
3 klyftor vitlök
4 majstortillas
2 burkar majskorn
1 lime
2 dl matyoghurt
1/2 salladshuvud
Salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 175°C.

Zesta och pressa limen. Spara zesten till senare, häll saften i en liten skål. Tillsätt 3-4 knivsuddar chilipeppar och en pressad vitlök.

Dela laxbitarna två gånger på längden så att ni får tre smala sticks av varje bit. Pensla laxbitarna runt om med vitlöksmarinaden och lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Stek laxbitarna i ugnen i cirka 15 minuter.

Blanda 2 pressade vitlöksklyftor med 2 dl matyoghurt och limezesten.  Smaka av med en bra nypa salt och peppar och ställ sedan såsen svalt tills servering.

Värm era tortillas under laxen i ugnen några minuter.

Servera den heta laxen med den kalla yoghurten, en rejäl näve majs och en rejäl näve strimlad grönsallad insvept i de varma tortillabröden. För extra hetta, krydda laxen med ytterligare en nypa chilipeppar innan servering.

Nu är det ett väldigt intressant prat om aromspegling mellan vin och mat. Kolla inlägget om vitt vin på bokbloggen!

Du kanske också gillar