Gâteau Riche Gala

Hej vänner, glad tisdag på er! Idag är det en hemmadag på schemat, ja alltså inte ledig utan arbete hemifrån. Blogga lite och hoppas på att inspirera er, därefter påbörja tecknandet till min precis färdigskrivna roman om Drakarnas Land del II (del 1 finner ni här), sen repa Eskobarlåtarna inför kommande gig i Stockholm och Danmark. Puh, tur att allt är så sjuuukt kul, annars vete tusan! 🙂

Idag tänkte jag att jag skulle tipsa er om en gammal goding. Inte för att det är någon klassiker här hemma eller så, men det är en skapelse av Tore Wretman. Enkelt, men coolt, annorlunda och så klart helt löjligt gott. Bara att njuta vänner, le och njuta! Hahaha!

I kockens glas: Youngs Double Chocolate Stout (1606)
I kockens öra: Robert Broberg – Vatten

GÂTEAU RICHE GALA

Enligt Tore Wretman:

”Blanda en smet av 1 ägg, 3 äggvitor, 200 g socker, 100 g mald mandel, 50 g smält smör och 25 g mjöl. Bred ut den i tunna rundlar, 20 cm i diameter, på smord och mjölad plåt (eller bakplåtspapper). Grädda i 180 grader. (Ca 10 min)
Gör en tårta genom att lägga varvtals bottnar och vaniljglass med bottnar överst och underst. Täck med kall chokladsås som får rinna över kanterna. Servera varm choklassås till. Toppa med ett björnbär.

Gateau riche gala, lyxlagat, frederik zäll, tore wretman, dessert, efterrätt, husmanskost

Chokladsåsen görs så här: koka upp lika delar socker, kakao och vatten och låt koka en stund under omrörning ”.

 (Min chokladsås gör jag enligt följande – Jag smälter mörk choklad i ett vattenbad och rör sedan i grädde till önskad konsistens, avslutar med en klick smör.)

Trevlig tisdag vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar