Thaimat värmer gott
Hej på er vänner,
Sorry att jag missade gårdagens inlägg. Jag, min fru & Elvis har varit upp i Skellefteå med för att hälsa på min frus familj. Det var med stor förhoppning jag reste dit för att få busa med Elvis i snön, men icke sa nicke. Inte en snöflinga så långt ögat kunde nå…
Vi kom hem sent igår kväll och nu i morse fick jag ett mms från svärmor med ett vackert snölandskap utanför hennes fönster. Det är väl typiskt… Nåväl, vi har haft en mycket trevlig helg och här kommer ett värmande mattips så här i den blöta vintertid. Allt annat än juligt, jag vet, men imorgon lovar jag att bättra mig! 😀
Denna vecka är det den underbara Nostalgiboken Glass & Godis som diskuteras på Grenadinebloggen. Missa ej!
Risnudlar med räkor och ostronsås
4 portioner
200g smala risnudlar
300g räkor med skal
100g hård tofu
1 finfint tärnad morot
1/4 strimlad vitkålshuvud
100 g gröna ärtor
1 pressad solovitlök
2 ägg
5 msk palmolja (matolja funkar)
4 msk ostronsås
1 msk thai fisksås
2 tsk socker
2 dl vatten
1/2 dl mortlade jordnötter
3 msk torkade chiliflingor
I kockens glas: Karuizawa 12 Years (nr 490)
I kockens öra: George Harrison – Give Me Love (Live)
Börja med att skala räkorna, slänga soporna och tvätta händerna. 🙂
Hetta upp oljan i en wok eller en vid panna. Tärna tofu i små bitar och stek till gyllenbrun färg tillsammans med mycket fint tärnad morot. Tillsätt pressad vitlök. Lägg ner nudlarna, vatten & ärtor och rör om. Låt puttra tills nudlarna mjuknat.
Smaksätt med ostronsås, fisksås & socker. Rör om väl & knäck i äggen och vänd runt i pannan.
Lägg ner strimlat kål och stek några minuter tills allt är klart. Vänd då ned de skalade räkorna.
Hacka jordnötter och blanda med chiliflingorna. Strö hacket över maten och servera.
//Frederik
Emmas Kök
Thaimat är riktigt gott och jag har faktiskt några av ingredienserna hemma så jag kanske skall laga något liknande i veckan..
Emmas Kök
Thaimat är riktigt gott och jag har faktiskt några av ingredienserna hemma så jag kanske skall laga något liknande i veckan..