Tapas & Pata Negra

Hej vänner,

Jag kommer att blogga fyra inlägg med tapas och vin under följande fyra veckor. Några riktigt fina recept som jag har tagit fram, hoppas ni finner dem lockande!

Recepten kommer att finnas med i en fin folder som delas ut på mat- & dryckesmässor landet runt under 2016 och 2017. Förhoppnigsvis lockar det massor av nya besökare hit till bloggen så om ni är en av dessa, HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN! 🙂

Temat för dessa tapas/pinchos är att två av dem skulle passa ett vitt vin och två av dem skulle passa ett rött vin. Dessutom skulle det inte vara någon matlagning utan det skulle gå fort och vara enkelt, men dessutom skulle det givetvis vara löööjligt gott och det kan jag gå i god för, haha!

a-surf-n-turf-flirt-lyxlagat-vinston

A SURF ’N’ TURF FLIRT

Lätt tilltugg för 4 personer

4 krabbklor, förkokta
2 riktigt fina ölkorvar
1 röd chilifrukt
3 kvistar färsk koriander
1 lime
1 salladslök
Flingsalt & svartpeppar

Knäck krabbklorna och ta ut köttet. Slanta ölkorvarna.

Strimla salladslök och röd chili och blanda med 1 msk rapsolja och pressad lime. Vänd även ner fint skuren koriander. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ölkorv och krabbkött på ett fat och ringla över den goda dressingen. Avnjuts med varsin gaffel och ett glas vitt vin.

Under nästa vecka kommer mitt andra recept att publiceras.

Vinet som det hela matchas med heter Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc, nr 2127 och kostar 199kr på Systembolaget.

Inlägget är ett samarbete med Vinston.

Vinston_black

Du kanske också gillar

  1. Tapas & Pata Negra del 2 – Lyxlagat

    […] 11 oktober 2016 By Frederik Zäll Lämna en kommentar […]