Tapas & Pata Negra del 2
Hej vänner,
Då var det dags för del 2 i min tapasserie. Jag kommer alltså totalt att blogga fyra inlägg med tapas och vin under fyra veckor. Några riktigt fina recept som jag har tagit fram, hoppas ni finner dem lockande! Det första inlägget kan ni läsa här>>
Recepten kommer att finnas med i en fin folder som delas ut på mat- & dryckesmässor landet runt under 2016 och 2017. Förhoppnigsvis lockar det massor av nya besökare hit till bloggen så om ni är en av dessa, HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN! ?
Temat för dessa tapas/pinchos är att två av dem skulle passa ett vitt vin och två av dem skulle passa ett rött vin. Dessutom skulle det inte vara någon matlagning utan det skulle gå fort och vara enkelt, men dessutom skulle det givetvis vara löööjligt gott och det kan jag gå i god för, haha!
BACON & COLE SLAW WRAPS
80 g bacontärnigar
150 g vitkål
1 morot
1,5 dl majonnäs
2 msk hel kummin
Tabasco Chipotle
Salt & svartpeppar
1 huvud gemsallad
Rosta kumminfröna i en torr stekpanna tills det verkligen doftar gott, lägg sedan åt sidan att svalna. Knaperstek bacontärningarna och låt rinna av på hushållspapper.
Blanda majonnäs med rostad kummin, lite salt och peppar. Smaka av. Blanda majonnäsen med strimlad vitkål och riven morot.
Dra loss hela gemsalladsblad och lägg i coleslaw och bacontärningar, stänk över den rökiga tabascon och servera med ett glas rött vin.
Under nästa vecka kommer mitt tredje recept att publiceras.
Vinet som det hela matchas med heter Pata Negra Apasionado Box, nr 75253 och kostar 179 kr på Systembolaget.
Inlägget är ett samarbete med Vinston.