Pizza & Flat Bread

Familjen lagar vidare här på Bastuholmen. Igår blev det både pizza o flat bread som vi testade att köra i pelletsgrillen. Temperaturen går till 260 gr vilket jag var lite osäker på för just pizza, men jag använde mig av två stekbord i gjutjärn för att få till en riktigt rejäl hetta och yta underifrån och resultatet blev väldigt bra!!

Sätt grillen på max (260 gr i mitt fall) och lägg stekbord på gallret, stäng locket.

Se till att ni har den bästa tänkbara pizzadegen redo. Jag är absolut inte kunnig på degar, men det finns ett recept här på lyxlagat.se som är riktigt bra.

FLAT BREAD
Matyoghurt
Ädelost
Rödlök
Honung
Salami
Svartpeppar
Persilja
Citron

PIZZA
Er bästa tomatsås
Mozzarella
Salami
Riven ost
Oregano, torkad

Flat breads kavlas ut och bakas utan topping på stekborden, vänd efter några minuter när ni fått fin färg. Karamellisera löken med honung, blanda färskost med ädelost.

Bred ostblandningen på bakade flat breads och lägg på karamelliserad lök, salami, finhackad persilja, svartpeppar och rikligt med pressad citron.

Pizzan kavlas ut och toppas innan tillagning. Toppa med tomatsås, riven ost och salami. Baka av i maxad grill på stekbord tills ytan på undersidan är riktigt knaprig och lätt bränd. Lägg på mozzarella och strö över lite oregano. Låt gå ytterligare 2 minuter innan service.

PS. För tydlighets skull bör jag kanske skriva att detta inte är ett sponsrat inlägg eller samarbete. Jag har själv bett att få testa Traeger och har fått tillgång till en pelletsgrill på begränsad tid utan ersättning. Detta är helt baserat på min egen nyfikenhet. 🤩

Du kanske också gillar