Fish Taco, Key Largo style

Enkelt och snabbt om man köper färdiga tortillas, dessutom helt otroligt gott! Vi åt denna variant av Fish tacos i Key Largo för några år sedan och har återskapat minnet många gånger om sedan dess! Let’s go!

Fish Tacos
4 portioner

12 street wheat tortillas (minis)
600 g vit fisk (utan skinn o ben), likt snapper (typ torsk eller havsabborre funkar fint)
2 pressade vitlöksklyftor
3 lime
2 gula lökar
4 tomater
2 röda chilifrukter
1 klyfta färsk vitkål
2 mango
Hellmann’s Mayo
Färsk Koriander
Rökt paprikapulver
Cayennepeppar
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja
Tabasco

Vispa ihop olivolja med pressad lime, krydda upp med pressad vitlök, 1 nypa cayennepeppar, en rejäl nypa flingsalt och svartpeppar. Marinera fiskbitarna i minst 30 minuter i rumstemperatur.

Gör en delish mangosalsa genom att kärna ur och skära bort skalet. Skär fruktköttet i fina tärningar. Skala och tärna finfint gula lökarna, skölj och tärna tomaterna, kärna ut och finhacka chilifrukterna. Blanda samman det hela och krydda med salt, peppar, lite olivolja och lite pressad lime. Låt dra i rumstemperatur.

Skär koriandern fint och blanda ut i 4 dl majonnäs, smaka av med lite lime, salt och peppar.

Finstrimla vitkål med en mandolin och massera med olivolja, lime, salt och peppar.

Lägg tortillas i en handduk och värm i ugnen på 60°C i 20 minuter.

Tänd grillen och hetta upp ett gjutjärnsstekbord. Lägg på fisken och all marinad och stek snabbt och hårt till fin färg, det gör inget om fisken går sönder, nästan bättre… 🙂 När fisken är genomstekt, lägg den på ett fat och pudra rikligt med rökt paprikapulver.

Montera 3 små tortillas per person med vitkålssallad, den delikata fisken, koriandermajonnäs och mangosalsan. Toppa med några korn flingsalt och några stänk Tabasco.

Du kanske också gillar