Varmrökt Lax
Lätt som en plätt, till och med för Elvis!!
Klart godast och roligast med en hel laxsida, men i tider då man kollar en extra gång på prislappen så är detta verkligen matmagi för en billig peng.
4 laxbitar, klassiska frysta filéer
En god och pepprig kryddblandning
(Jag gillar att mixa rikligt med svartpeppar, salt, citronzest, torkad persilja till fisk)
Sätt smokern på 180 grader och ställ in innertemperatursproben på 45 grader. Jag röker med pekan-pellets idag.
Krydda de tinade filéerna rejält runt om. Lägg på ett löst galler/grillnät. Baka av i smokern till 45 graders innertemp, stäng av smokern och låt fisken chilla kvar i 5-6 minuter innan ni tar ut den. Ca 48 grader tycker jag personligen är perfekt för varmrökt lax. Krämig och saftig, men inte alls rå. (När jag helgrillar lax så föredrar jag en ngt lägre temp.)
Svårare än så är det inte att varmröka lax…
Vi serverade den bruten i bitar på ljummen ugnsrostad potatis, picklad kålrabbi, spenat, rödlök, vitkål, smetana och röd stenbitsrom. Magico! 👊