Tapas från Aftonbladet

frederik zäll, aftonbladet, lyxlagat, tapas, serrano, pata negra

Hej vänner,

I fredags hade jag äran att få pryda hela mittuppslaget i Aftonbladet. Tapas stod på menyn och idag tänkte jag lyfta fram ett av dessa olika recept här på bloggen.

frederik zäll, aftonbladet, lyxlagat, tapas, serrano, pata negra

GALLETAS DE SERRANO
Serranokakor

2 smördegsplattor
80 g Serranoskinka
80 g Manchego
1 salladslök
1 stjälk selleri
4 lättorkade körsbärstomater
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C.

Kavla ut, lägg på finhackad tomat, Serrano, Manchego, finhackad salladslök och selleri. Krydda lätt och vik över smördeg så att ni får en fylld rulle. Gaffla skarven. Pensla med olivolja och baka av i cirka 10 – 15 minuter tills de fått fin färg.

Du kanske också gillar