Sillunch på båten
Ja, då var det dags för ett litet inlägg på bloggen igen. Givetvis kommer jag att blogga med mer intensitet när semestern är över, men ute i skärgården har jag inte alltid täckning så det räcker. Nu är jag dock hemma en vända med en liten sjuk Elvis och då kan jag ju passa på att skriva några rader.
Vi tuffade en vända tillsammans med vännerna Linda & Olle och givetvis var deras lille Ture med också. När vi en vacker dag lyckades få både Elvis och Ture att ta en tupplur precis samtidigt så passade vi på att duka upp sillunch med öl & nubbe. Riktig livskvalitet, hahah! 🙂
Jag är ju som ni säkert vet inte den som drar sig för att fixa och trixa lite extra så jag hade med mig prylar till en riktigt god sill som kan fixas till bara minuter innan servering. Receptet på min Limesill finns i min senaste bok Lyxlagat Sommarmat & Snaps. Förutom den sillen så hade vi lite kokt färskpotatis, matjessill, gräslök och gräddfil. Glädje!
Lime- & Pepparrotssil
1 pkt 5-minuterssill
1 burk cantadou färskost med smak av pepparrot
1 dl lätt crème fraiche
1 lime, zest & juice
½ tsk salt
1 msk flytande honung
2 tsk riven färsk pepparrot
I kockens glas: Weihenstephaner Hefe Weissbier (nr 1526) – Tyskland
I kockens öra: Paul Simon – Under African Skies
Denna weissbier tycker jag passar perfekt eftersom man kan ana lime I bade smak och doft. Klockrent till den limesyrliga sillens tillredande. Grymt fin låt ocksp, men det är inte så konstigt när Mr Simon står för verket.
Blanda allt förutom sillen till en slät smet. Skär sillen i små goda bitar och vänd varsamt ned bitarna i pepparrotssmeten.
Serveras direkt om så önskas, men mår också mycket bra av att dra några timmar.
SB
Elvis och Ture, vilka härliga namn! Sill och nubbe, det blir inte svenskare än så. Hoppas regnet slutar snart. Här i Virginia har vi en värmebölja som jag inte önskar någon. Hoppas semestern har varit bra trots regn.
lyxlagat
Här har vi haft det underbart. Hoppas ni själva har det finfint trots värmen. Elvis & Ture hälsar! 😉
//Frederik