Ikväll är det dags för Rockbjörnen. Vi tänkte börja med att ses här på skutan, jag, min vän & kollega Daniel från Eskobar & den mycket trevliga och underhållande vännen, författaren Bob Hansson. Några goda skeppsöl innan det bär av till Cirkus. När och bra! 🙂 .
Min söta fru som alltså ska äta själv idag tar tillfället i akt och ska äta fiskbullar i kväll… Blää… Tur för mig att det passas på när jag inte är hemma. 🙂 .
Nej gott fölk, testa istället denna ugnsbakade sjötunga som jag skrivit om förut. Den är underbart god och passar perfekt en grå torsdag som denna. God kökslycka kära vänner!
Triglie Al Forno (Ugnsbakad rödtunga)
4 portioner
600 g rödtungsfilé (bergtungs- eller sjötungsfiléer funkar oxå)
2 citroner
1 kruka färsk savia
1 dl olivolja
80 g mild parmaskinka
1 dl ströbröd
1 knippe persilja
Serveras med kokt potatis och en krispig sallad
I kockens glas: Chablis (nr 2430)
I kockens öra: Mark Knopfler – In the sky
Salta och peppra filéerna. Droppa lite citronsaft på varje filé, lägg på 2 salviablad och rulla ihop. Lägg alla fiskfiléerna bredvid varandra i en form.
Vispa ihop 0,8 dl olivolja med 4 msk citronsaft, salt och peppar. Häll marinaden över fiskarna och låt stå övertäckta i kylen i 2 timmar.
Skala potatisen i Mark Knopflers lugnande sällskap med ett underbart glas Chablis tempererat till 8°C. Köp en vintermometer så får du alltid perfekt temperatur…
Smörj en ugnssäker form med resten av olivoljan och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200°C. Skär skinkan på längden i 2 cm breda strimlor.
Ta upp fiskarna ur marinaden och låt dem rinna av. Spara marinaden. Häll ströbrödet på ett fat och vänd fiskrullarna i det. Linda skinkstrimlorna om dem och lägg i den ugnssäkra formen. Fördela ytterligare ca 20 salviablad ovanpå och droppa över marinaden.
Baka 15 minuter i ugnen. Strö över finhackad persilja och servera direkt med en citronklyfta, kokt potatis och en sallad.
Buon appetito paisan!
/Frederik
Ok, din sjötunga låter helt ok. Men. Fiskbullar ÄR faktiskt väääldigt gott…
/Lena
Ok, din sjötunga låter helt ok. Men. Fiskbullar ÄR faktiskt väääldigt gott…
/Lena
tycker det är så svårt att variera fisk, men detta är ju ett jättebra sätt! låter verkligen gott.
tycker det är så svårt att variera fisk, men detta är ju ett jättebra sätt! låter verkligen gott.
Hej hej,
Rekommenderar verkligen denna rätt. Oerhört god. Akta er för fiskbullar bara.. 😉
//F
Hej hej,
Rekommenderar verkligen denna rätt. Oerhört god. Akta er för fiskbullar bara.. 😉
//F
Så du är inte intresserad av att gå med i min planerade förening ”Fiskbullarnas vänner” då…?
Så du är inte intresserad av att gå med i min planerade förening ”Fiskbullarnas vänner” då…?
En själsfrände !
God mat ska avnjutas både vid tillagning och vid förtäring!
Jag hade missat Knopflers ”Postcards From Paraguay” tills du tipsade!
Dessutom gjorde du min son (heavymetal-fanatiker) helsåld på
Knopfler & Straits…
Väntar med spänning på vad du hittar på när strömmingsäsongen börjar???
I mitt öra: Johnny Cash, I Walk The Line
I mitt glas: Black Grouse (avkyld).
Lev väl !
Din
R
En själsfrände !
God mat ska avnjutas både vid tillagning och vid förtäring!
Jag hade missat Knopflers ”Postcards From Paraguay” tills du tipsade!
Dessutom gjorde du min son (heavymetal-fanatiker) helsåld på
Knopfler & Straits…
Väntar med spänning på vad du hittar på när strömmingsäsongen börjar???
I mitt öra: Johnny Cash, I Walk The Line
I mitt glas: Black Grouse (avkyld).
Lev väl !
Din
R
Tjena,
Otroligt kul att få medhåll! 🙂 Det är med ett leende jag läser din kommentar.
Mycket bra val med Johnny Cash och en Black Grouse. Klockrent! 😀
Sköt om dig och välkommen åter!
//Frederik
Tjena,
Otroligt kul att få medhåll! 🙂 Det är med ett leende jag läser din kommentar.
Mycket bra val med Johnny Cash och en Black Grouse. Klockrent! 😀
Sköt om dig och välkommen åter!
//Frederik