Risotto med pancetta

citron, persilja, risotto, lyxlagat, frederik zäll, arborioris, risottoris

God tisdag vänner, idag är en bättre dag. Redan nu! Jag känner det på mig, haha!! Bilen mår bra igen, solen skiner och jag ska hämta 20 kg (!) humle. I morgon bär det nämligen av till Nils Oscar då jag ska brygga mitt första öl i stor produktion. 2500 liter av Svinninge Bullet står på menyn, så sjuuuukt kul!!! 🙂

Jag har en del annat på schemat också nu när Eskobar är i full rullning igen, videoinspelning till nya singeln Starlight är i full fart och så skall en massa böcker färdigställas så klart. Släpper inte mindre än fyra böcker under året så det finns att göra så att säga… 🙂 På fredag kommer min första ungdomsroman från tryckeriet vilket gör att jag känner mig som ett barn på julaftonsmorgon, så löjligt spännande!!! 🙂 Släpps inom kort, håll koll på den här>>

Nu är det så att trots alla böcker, skivor, öl och annat som ska skapas hit o dit så måste man ju äta middag också, haha! Här kommer en finfin risotto, stor njutning vänner!

I kockens glas: San Fereolo Coste di Riavolo (99032) (Finns bland annat på Systembolaget i Passagen, Sthlm)
I kockens öra: Ennio Morricone – Collection of greats!

citron, persilja, risotto, lyxlagat, frederik zäll, arborioris, risottoris

RISOTTO MED PANCETTA

4 portioner

Arborioris till er alla fyra
100 g pancetta el fint bacon
200 g frysa gröna ärtor
5 – 6 dl oxbuljong
4 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
3 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1 liten bunt färsk persilja
Salt och peppar
Citron
Olivolja
Har ni lite trattisar i frysen så fräs dem och bjud in dem på kalaset också! 🙂

Börja med att koka upp er buljong med ärtorna i. Skär pancettan i små, små bitar.

Hacka schalottenlöken & vitlöken fint. Hetta upp lite olja i en traktörpanna eller dylikt och fräs löken utan att den tar färg. Låt även pancettabitarna njuta lökens sällskap i pannan. Tillsätt sedan vinet och riset och låt stekas torrt. Ca 3 minuter.

Späd sedan med buljong(och ärtor), ca 1 dl i taget. Låt fräsa bort, ytterligare en dl osv…

Hacka persiljan fint, strö den över risotton och vänd runt.

Riset skall vid servering vara mycket krämigt, men ha kvar ett tydlig tuggmotsånd. När riset börjar bli klart (17-19 minuter totalt) så är det dags att riva ner parmesanen.

Pressa över en halv citron, smaka av med salt & peppar.

Buon Appetito!

/Frederik

Du kanske också gillar