Hemma igen, Kyckling till middag!
Ja, då var vi tillbaka i kalla Sverige efter en grymt lyckad vända med Eskobarkonserter i Sverige 0ch Danmark. Stort tack till alla som kom och kikade på oss, det kommer mera kan jag lova! 🙂
Väl hemma slängdes vi hastigt in i vardagslivet med fotbollsträning för Elvis igår och nu på morgonen så startade inte bilen pga vår klantighet. I isande vindar med snöblandat regn blev det till att promenera till dagis. Suck… Snacka om att kastas mellan olikheterna i livet, haha!
Jag har i alla fall hunnit laga upp en finfin middag som vi med stor njutning åt igår. Kika gärna in denna goding!
I kockens glas: Asahi Super Dry (1556)
I kockens öra: Nobuo Uematsu – En fin liten blandning finner ni här… 🙂
STICKY CHICKEN ASIAN STYLE
4 portioner
Kycklingen:
600 g kycklinglårfilé
2 msk soja
1 msk honung
1 msk risvinäger
2 msk riven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
1/2 msk fiskolja
szechuanpeppar
färsk koriander
rostade sesamfrön
Rapsolja
Vitkålssallad:
1/4 vitkålshuvud
2-3 morötter
1 msk sesamolja
saften från 1 lime
färsk koriander
1 röd chilifrukt
1/2 msk riven ingefära
1/2 msk honung
salt & svartpeppar
Serveras med kokt ris
Skär kycklingen i 3 centimeter breda strimlor. Blanda ihop alla ingredienser till kycklingen förutom rostade sesamfrön och koriander. Marinera kycklingen i några timmar i kylskåp.
Skala och hyvla morötterna. Riv vitkålen. Blanda samman alla ingredienser till salladen och låt den dra i rumstemperatur under plastfolie i minst 1 timme.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek kycklingbitarna i marinaden till härligt kladdig och välstekt konsistens. Servera med salladen, kokt ris och rostade sesamfrön, toppa med lite färsk koriander.
Lätt som en plätt och helt grymt gott!