Svinninge Bullet, bryggdag!

Hej vänner,

Idag är det bryggmästare Frederik som rapporterar! Ja, jag har inte en godkänd utbildning för att kalla mig det, men jag har inte heller utbildning för gitarr, matlagning & skrivande och kallar mig ändå både musiker, kock och författare, haha!

Denna dag är helt och hållet vigd åt att bryga mitt första öl i kommersiellt syfte. Svinninge Bullet har tagit det stora, stora steget från mitt kök i Svinninge till den magiska anläggningen i Nyköping där Nils Oscar Company numera huserar.

Svinninge Ölkompani, Nils Oscar, Lyxlagat, Svinninge Bullet, IPA, Premium Pale Ale, Frederik Zäll, Patrick Holmqvist

Så här ser min vy ut idag, eller i alla fall just nu. Mitt i mäskningen, snart är det dags att sila (laka) innan det blir vörtpannan som skall jobba med all den ljuva humlen jag hämtade igår! 🙂

Låt oss konstatera att en bryggning av Svinninge Bullet här hos Nils Oscar skiljer sig en hel del från min rutin hemma i köket, haha!

Svinninge Ölkompani, Nils Oscar, Lyxlagat, Svinninge Bullet, IPA, Premium Pale Ale, Frederik Zäll, Patrick Holmqvist

Det är rysningar av lycka i kroppen bara av att se ett bryggningsprotokoll från Nils Oscar uppmärkt med Svinninge Bullet. RESPEKT!!! Woohaaa!! 🙂

Nu måste jag fixa o trixa lite här, men så klart återkommer jag med mer ingående rapportering framöver. Jag håller faktiskt på att göra en liten ”film” om det hela så att ni kan följa mig på resan till bryggeriet, genom bryggdagen, jäsning, lagring, flasktappning och etikettering för att till sist få ställa ett öl på hyllan på Systembolaget. Filmen kommer givetvis i samband med lanseringen senare i sommar. Juli ser det ut som!

Ta hand om er vänner, hörs i mörrn!

//F

Du kanske också gillar