Pizza med räkor och pepparrot

dsc_0004_6

God ny vecka kära, kära vänner,

Vi har haft ett späckat schema vill jag lova. Förutom det numera vedertagna ickesovandet så har vi varit på BVC (allt ser finfint ut), vi har haft två möten här på varvet angående nybyggande av vår kaj, vi har varit på middag hos goda vänner och njutit av Tony Sopranos favoritrecept, vi har haft premiärspelning med mitt nya band ”Sunkiga Dypojkarna” som spelar Bluegrass (Jag spelar banjo), vi har haft 10-års jubileum för vår fartygsförening med stor fest och jag har hunnit kika på hela formel-1 jippot från Valencia. Puuhhhhh!!! 🙂

Måndag är här, jag sitter och bloggar och känner mig inte det minsta utvilad, men ack så lycklig!

Pizza med räkor och pepparrot

2 portioner

Deg:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl vatten
2 msk olivolja

Topping:
1 dl färskost pepparrot
150g tiggerräkor (skalade)
100g ruccola
2 vackra röda tomater
Flingsalt
Citron
Olivolja
I kockens glas: Château Dauzac 2006 (nr 98543)
I kockens öra: Johnny Cash – God’s gonna cut you down

Kolla in videon och lyssna på den helt otroliga låten. Johnny Cash är odödlig. Vilken overklig kung! Ett sådant kulturhistoriskt ögonblick borde väl firas i stil så varför inte prova ett av Systembolagets lanserade slottsviner. Jag har ännu inte själv testat detta vin utan vill mer rekommendera själva försäljningen av dessa fantastiska viner. Hela listan finner ni här>>>

Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vattnet. Knåda degen hårt och gör två platta ganska stora bröd. Stek i stekpanna under lock i olivolja ca 5 minuter på varje sida.

Halstra räkorna hastigt i lite olja. Pressa över citron och salt.

Bre på ett rejält lager färskost på brödet och lägg ut ruccola och räkor. Pressa över lite citron, strö över lite flingsalt och ringla över lite olivolja.

Mycket, mycket gott!

Du kanske också gillar

  1. Nebraska

    Cash is king!

  2. Anna

    verkar jättesmarrigt 🙂 dock undrar jag över pepparroten; ska det vara färsk riven pepparrot som rivs över sist eller kan man ta pepparrot på tub och bre på lite samtidigt som färskosten?

  3. frederik

    Hej Anna,
    Miss från min sida, tack för att du såg det. Jag tycker det är jättegott att använda färskost med pepparrotssmak. Det var det jag menade. Har ändrat ingridienslistan nu. Tack igen! (Att riva över lite färsk pepparrot lär ju dock inte heller smaka dumt! 😉 )