Pecorino med marinerad kronärtskocka
Nu är det dags för del 1 av många delar i min lilla serie italiensk buffémat med vegetarisk inriktning. Om ni inte önskar servera en buffé så är detta ett utsökt tilltugg innan den varma maten eller till den riktigt fina ostbrickan.
Jag inhandlade Pecorino av två olika sorter och eftersom jag tycker det är viktigt att veta vad man äter så valde jag att skära de två olika ostarna på olika sätt. Pecorino Sardo Maturo skars i kuber och Pecorino Caciotta i stavar. Ett bra tips när man gör serveringar likt denna är då givetvis att skriva tydliga skyltar med vad som finns på brickan och vilken variant som är skuren på vilket sätt.
Som komplement till de otroliga ostarna serveras här några marinerade kronärtskockor, skurna på längden, miniplommontomater och små droppar av en balsamicglaze med fikonsmak. Toppa hela anrättningen med lite fina citrontimjansblad.
Att dricka till: Ca’ Rugate L’Eremita 2006 (nr 77047)
Att lyssna till: Pavarotti – Caruso
Magiskt, utsökt, läckert och vackert!
Kolla nu bums in bokbloggen som är inriktad på whisky denna vecka.
Buon appetito paisan!