Pasta pesto

Pastapesto

Här hemma i stugan på landet (som jag kallar La Villa Royale) ligger vi fortfarande i sjuksängen. Efter vår underbara båttur som jag för övrigt fortsätter skriva om under morgondagen, har hela lilla familjen varit lite krassliga. Vid dessa tillfällen är ju inte matlagningen lika skoj och tidskrävande, men god mat måsta man ju ändå äta. Då är dagens tips en riktig höjdare.

Kolla först in Otto von Bismarcks ord om cigarrökning och fredsförhandling på min bokblogg.

Pasta Pesto

Pastafjärilar
körsbärstomater
mozzarella
Pesto
35 g rostade pinjenötter
1 rejäl bunt färsk basilika
1 vitlöksklyfta
75 g riven parmesan
1,5 dl olivolja
Citron
Olivolja
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Bubblat kranvatten
I kockens öra: Fragglarna (Elvis fick välja, haha! 🙂 )

Gör er pesto genom att mixa rostade pinjenötter, basilika, vitlök, parmesan, olja, salt och peppar till en fin smet. Smaka av med lite citron. Gott är också att mixa ner lite soltorkade tomater i peston. Testa er fram till er egen favorit.

Koka pasta al dente, klicka på en rejäl dos pesto, lite hemmaodlade körsbärstomater, bitar av buffelmozzarella, lite strimlad basilika och avsluta det hela med lite olivolja, salt och peppar. Enkelt och hur gott som helst!

I morgon bär det av till Utö i min lilla båtdagbok. Väl mött då igen! 🙂

Du kanske också gillar