Asiatisk krabbsallad vid Ornö Huvud

Asiatisk

Jag var visst lite snabb i gårdagens inlägg där jag utlovade att sommardagboken skulle ta oss till Utö. Sanningen är att vi hann avnjuta ytterligare en mycket enkel, men ack så utsökt måltid i den lilla viken vid Ornö Huvud som jag tänkte skriva om. Det väntade ovädret som gjort att vi sökt skydd i lagunen blev inte så farligt så vi njöt istället av en mycket lugn natt och en helt fantastisk sommarmorgon med en god frukost i solskenet.

Efter en upptäckspromenad med Elvis i full fart blev det ett bad och därefter en mycket trevlig lunch.

Ornö Huvud2

Marie var det som stod för matlagningen denna gång och receptet är taget ur boken På en låga som är en fin liten bok för campare och frilufsare…

Asiatisk1

Krabb- och nudelsallad

2 portioner

1 dl jordnötter
1 röd chili
1,5 msk sesamfrön
2 pkt snabbnudlar med räksmak
1 salladskrabba
2 tsk sesamolja
1 lime
Solrosskott eller krispig sallad till servering
I kockens glas: Peroni Nastro Azzurro  (nr 1418)
I kockens öra: Dusty Springfield – I just don’t know what to do with myself

Magiskt fin låt av magiskt fina och otroligt spännande Dusty Springfield. Ölet jag valt är en riktig sommarklassiker hos Zälls. Marie tycker den är mycket god och jag tycker likaså när solen verkligen skiner. Ett riktigt sommaröl för en het solig dag…

Hacka jordnötter och rosta dem i en torr stekpanna tillsammans med sesamfrön och tunt, tunt skivad röd chili tills godsakerna börjar ta lite fin färg.

Koka de (allt annat än lyxlagade) snabbnudlarna (som dock fungerar bra i denna måltid 🙂 ) enligt förpackningens instruktioner. Häll därefter bort spadet.

Häll även bort spadet från krabban och blanda krabbköttet med de rostade godsakerna, sesamoljan och nudlarna. Pressa över rikligt med lime och servera med lite fina solrosskott eller sallad.

Ta er väldigt gärna över till min livsnjutande bokblogg som idag tar upp en utvald dryck att rekommendera. 🙂

Du kanske också gillar