Oreos & Mintglass

oreos

Glass i stora lass är väl prylen, eller hur..? Det tycker i alla fall jag. Kvalitetsglass skall det dessutom vara! Jag är ju numera stolt medlem av glassakademien och där har vi lärt oss en hel del genom massa blindtester, utbildningar och spännande möten och föredrag.

Glassakademien Frederik Zäll

Dagens tips (förutom det följande receptet) är att kolla in glassens vikt när ni handlar och så klart också ingredienslistan. Mindre vikt innebär att ni betalar för luft. Inte så kul. Mer luft i en glass innebär också mer tillsatser eftersom glassen då behöver stabilisatorer för att bibehålla den ”glassiga” konsitensen. Tänk på det nästa gång ni handlar… 🙂

oreos glassmaskin

Vill ni så kan ni så klart göra en fantastiskt god glass själva. Då får ni garanterat koll på innehåll och kvalitet. Idag kommer ett tips med Oreokakor & pepparmintsolja som smaksättare.

Oreos & mintglass Lyxlagat

1,5 dl grovt krossade/hackade oreos
2 stora ägg
1,8 dl strösocker
4,75 dl grädde
2,25 dl mjölk
2 droppar apotekets pepparmintsolja

Lägg de krossade kakorna i en skål, plasta in och ställ i kylskåp.

Vispa upp äggen riktigt fluffiga med elvisp i cirka 3 minuter. Fortsätt vispa och tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt vispa i 2 minuter till.

Häll på grädden och mjölken under fortsatt vispande. Tillsätt även pepparmintsdropparna.

Häll glassmeten i er förberedda glassmaskin och kör glassen enligt maskinens instruktioner.

När glassen är klar, låt maskinen arbeta vidare och häll i kakbitarna. Låt gå ytterligare 2 minuter och frys sedan in glassen. Efter cirka 3 timmar i frysen är den klar.

Glatt liv vänner!

Du kanske också gillar

 1. Micke

  Hej!

  Rakt av från Ben & Jerrys kokbok… 🙂

  /m.

 2. lyxlagat

  Jajamensan, det är ett recept från Ben & Jerrys. Dock så använder de inte den starka pepparmyntsoljan som vi har på apoteket, därför är det ett modifierat recept som passar oss Svennebananer bättre. Ett mkt finfint recept må jag säga!:-)

  //F

 3. Micke

  Ja, den är grymt god!

  Bra blogg för övrigt!

  /m.

 4. Polly

  Skarp, ren høstluft er herlig. Pøs regnvær og "full storm" er ikke fullt sÃ¥ sjdremrenae….men peiskos er digg. Kul lue til minstemann og fint for deg at du har en unnskyldning for Ã¥ shoppe nye klær. Ønsker deg en riktig god helg!