Nils Oscar Tärnö Gin

Hej vänner,

Idag kommer ett glatt inlägg från min och min kollega Örjans mycket trevliga studieresa till Nils Oscars Bränneri på Tärnö Säteri igår. Sir Carl Von Naess på Nils Oscar kom och hämtade oss vid 11 igår och kosan vändes mot Nyköping.

Bryggeriet ligger i centrala Nypan, men bränneriet ligger utanför på Tärnö Säteri. Där finns ett av Sveriges två mälterier som ägs av Nils Oscar. Vi inmundigade först en mycket god hamburgare på restaurang Crazy Cow innan vi tog oss till Tärnö. Väl där möttes vi av Patrick Holmqvist och Jonas Kandefelt som visade oss det lilla bränneriet. Bränneriet är idylliskt beläget bland ängar och grönt med glittrande vatten just utanför.

Nils Oscar tillverkar sedan några år tillbaka några varianter av vodka som finns i systembolagets beställningssortiment, men det nya som vi kikade på är alltså Tärnö Gin som redan nu finns i systemets ordinarie sortiment. En ekologisk gin med mycket fin smak av enbär och mjuk fruktighet.

Patrick som är en mycket smakkunnig herre på företaget rekommenderade att jag ska göra min Gin tonic med Fever tree tonic water som tydligen ska vara bäst. Den ska finnas på bland annat den engelska shoppen i Söderhallen. Jag får helt enkelt bege mig dit inom kort! 🙂

Stort tack för titten vill jag säga till de vänliga själar som tog sig tid för oss igår!

Ta hand om er kära läsare, i morgon blir det älgfärsbiffar med Västerbottensost här på bloggen! Nu tycker jag ni ska klicka in er på min andra blogg och läsa om het mat och cool dryck!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Lucas

    Jätteroligt med mer och mer ekologisk sprit på den svenska marknaden. Kika på länken för att läsa mer om Tärnö Gin och klicka på nästa länk för att läsa mer om Gripsholms Ekologiska vodka.