New Orleans Chicken Wings
I morgon fyller min lilla dotter två år. Hur fort kan tiden gå egentligen?? Som väldigt stolt ”matlagande pappa” så tänkte jag så klart att nu ska hon minsann få önska sig ngt riktigt spännande till middag, men tydligen så faller äpplet väldigt långt från trädet eller så är det bara en fas… Makaroner och köttbullar är tydligen den mat som lockar allra, allra mest. Hahah, det är väl bara att kapitulera. Ett tag slog det mig att åtminstone göra egna köttbullar, men eftersom det är hennes födelsedag så får hon bestämma och köpebullarna verkar var bra mycket godare än mina. Låt oss hoppas att det vänder ngn gång framöver, haha! 🙂
Näe, här kommer istället ngt riktigt, riktigt välsmakande…
NEW ORLEANS CHICKEN WINGS
4 portioner
1,5 kg kycklingvingar
4 limefrukter
bbq-krydda
flingsalt
flytande honung
Serveras med:
Ugnsbakad klyftpotatis & era godaste dippsåser
Skölj vingarna under kallt, rinnande vatten.
Lägg alla vingarna i dubbla påsar. Pressa alla limefrukterna i en bunke. Vispa ner rejält med stark bbq-krydda och några nypor salt. Smaka av. Häll marinaden över vingarna och gucka runt så att det blandas väl. Knyt ihop påsarna och marinera minst 4 timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 175°C.
Häll vingarna och all marinad i en stor ugnsform eller på en plåt. Sprid ut vingarna jämt och täck sedan över med ugnsfolie.
Baka av i ugnen i 60 minuter.
Ta sedan bort folien och ringla över riktligt med flytande honung. Baka vidare i ytterligare 15 minuter utan folie tills honungen karamelliserats och skinnet blir krispigt och fint gyllene.
Servera på ett stort fat tillsammans med klyftpotatis och goda dippsåser.
Glädje!