New Orleans Chicken Wings

Tja tja,

Idag är det väl en vanlig fredag frågar jag min kära fru..? Ja, men de flesta är nog lediga svarar hon glatt. Ehhh…? Ok..? Då är det väl sannerligen inte en vanlig fredag, haha..? Jag har aldrig varit drabbad (i positiv bemärkelse) av röda dagar och så kallade klämdagar, men idag är det tydligen en sådan dag. Jag jobbade igår och ska jobba idag. Det är studioarbete med Eskobar som gäller, dvs glädje!!!! 🙂

eskobar lyxlagat

Kolla gärna in Eskobar på facebook för att ha lite extra koll på oss… 🙂

Det skönaste med att bo ute på landet är ju att efter en heldag i stan med hets och stress så kommer man alltid hem till det ljuva, vackra och magiskt underbara. Igår var det lite kyckling som skulle grillas och det gjordes i sann ”lyxlagat-anda”, heheh!

weber q lyxlagat

Appropå kyckling… Är ni sugna på att göra lite goda kycklingvingar i New Orleans-style så kommer ett finfint recept här;

NEW ORLEANS CHICKEN WINGS

4 portioner

1,5 kg kycklingvingar
4 limefrukter
bbq-krydda
flingsalt
flytande honung
Serveras med:
Nachochips & era godaste dippsåser

Skölj vingarna under kallt, rinnande vatten.

Lägg alla vingarna i dubbla påsar. Pressa alla limefrukterna i en bunke. Vispa ner rejält med stark bbq-krydda och några nypor salt. Smaka av. Häll marinaden över vingarna och gucka runt så att det blandas väl. Knyt ihop påsarna och marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

Sätt ugnen på 175°C.

Häll vingarna och all marinad i en stor ugnsform eller på en plåt. Sprid ut vingarna jämt och täck sedan över med ugnsfolie.

Baka av i ugnen i 60 minuter.

Ta sedan bort folien och ringla över riktligt med flytande honung. Baka vidare i ytterligare 15 minuter utan folie tills honungen karamelliserats och skinnet blir krispigt och fint gyllene.

Servera på ett stort fat som snack, tillsammans med nachochips och goda dippsåser.

Trevlig helg vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar