Chicken Tikka Masala
Hej på er gott folk,
Idag kommer ett snabbt tips på en finfin Tikka Masala. Hur ”äkta” den är vågar jag inte svara på, men gott är det hur som helst. 🙂
Chicken Tikka Masala
4 portioner
800 g kycklinglårtfiléer utan skinn
1 liten röd lök
2 klyftor vitlök
Ca 1 msk färskriven ingefära
500 g passerade tomater
40 g tikka masala (finns i kryddhyllan)
2,5 dl matlagningsyoghurt
Ris till er alla & gärna vitlöksnaan
1 klick smör
1 nypa salt
I kockens glas: King Fisher (71224)
I kockens öra: Paul Simon – Slip Slidin’ Away Live (tribute to Phil Ramone)
Skala och riv vitlök och rödlök. Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om. Strö över tikka masala och vänd runt så att kryddorna fördelas på kycklingbitarna. Vänd ner rödlök och vitlök och låt fräsa ytterligare en minut eller två. Avsluta med att röra ner ingefära och lite salt. Blanda runt och dra ned värmen till medium/låg.
Slå på passerade tomater och låt sjuda sakta under lock.
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
När riset är klart är även kycklingen nära. Vänd ner yoghurt och blanda. Servera rykande het med det kokta riset och varma vitlöksnaan. Lite matyoghurt med gurka och mynta till är supergott!
Trevlig helg, jag drar till studion nu! 🙂
//Frederik
TubbyH
I huvudsak ett bra recept. Bara synd att du rekomenderar kryddhyllans Tikka Masala. Den är ”fattig”, i brist på andra ord.
”Försvenskad”, tillrättalagd och lika spännande och orginell som Caj P:s grillolja, kan man säja. Samma gäller tex. kryddhyllans Tandori. Men det är klart: har man sponsorer…
Det finns 100 recept på egen Tikka Masala, eller Tandori blandningar på nätet: använd någon av dessa, som faller Er i smaken. Det är den bästa rekomendation JAG kan göra.
lyxlagat
Tjena Kjell.
Tack för din kommentar. Givetvis är det så att kryddblandningar helst görs själv. Jag undrar dock om du tror att jag är sponsrad av kryddblandningen Tikka Masala, eller av kryddor i allmänhet? 🙂
Hahaha, näe, inga sponsorer inblandade. Nästa gång lovar jag att lägga med ett eget recept på Tikka. Må väl!
//Frederik