Musslor på restaurang B.A.R.
Tack alla vänner för gratulationerna. Jag blev firad på bästa sätt med presenter och sång av fru och barn. Många telefonsamatal och en dag i glädjens tecken helt enkelt.
Vid tre-tiden kom min far hit och tog över lyckan att få hänga med Elvis några timmar. Under tiden passade jag och Marie på att dra till stan och käka på en riktig höjdarrestaurang. B.A.R heter den och ligger på Blasieholmen i Stockholm. Kolla in deras fina hemsida här>>
Man kan gå fram till den fina disken som ser ut som en saluhallsdisk och helt enkelt välja ut till exempel den finaste gödkalvsfilén eller som Marie som valde en ypperligt fin vitlingfilé. När detta val väl är gjort så väljer man mellan ett helt gäng olika tillbehör och såser. Därefter tillagas maten enligt önskemål. Mycket, mycket trevlig!
Själv kan jag dock inte låta bli att gång på gång välja de vinkoktamusslorna med frittes och majonäs. En stor skål med grädd- och vinkokta musslor och en stor hink till alla skalen är så fint när det ställs fram så det är helt enkelt omöjligt för mig att motstå. En Anchor Steam Beer till och lyckan är gjord! Har ni chansen så testa denna restaurang. Grymt!
Här kan ni kolla in mina vinkokta musslor från bloggen.
Vi ses på bokbloggen och även på mässan på lördag. Kl 11.30 är jag på Allt om mat’s scen. Må gott!
//Frederik
Bella
Ja det verkar som du fick en festmåltid som hette duga, Fredrik! Vad kul att din femte bok kommer ut snart. Jag vet att du gillar Italien men ta en liten tur till Spanien och kolla in i Mitt Spanska Kök vet jag! Jag gjorde ett recept med musslor och jamón häromdagen. Hoppas du gillar det! http://www.costaiberica.com/Bellasblog/