Min laxwrap är grym!
Ja, att kalla något man själv svängt ihop för en klassiker kanske är att slå sig lite väl hårt på bröstet, men det har faktiskt blivit lite av en klassiker här hemma i stugan i alla fall. En grymt god och läcker middag helt enkelt.
Idag har jag en späckad dag med massor av intryck och smaker inbokade. Som jag skrev igår så ligger jag lågt med vad jag håller på med, men i sinom tid kommer jag så klart att berätta mer. Jag är hur som helst laddad! 😉
Lax i tortilla
4 skinn- och benfria filébitar av lax
3-4 knivsuddar Chilipeppar
3 klyftor vitlök
4 majstortillias
2 burkar majskorn
1 lime
2 dl matyoghurt
1/2 salladshuvud
Salt & svartpeppar
I kockens glas: Corona Extra (nr 1598)
I kockens öra: Eskobar – Move On
Sätt ugnen på 175°C.
Zesta och pressa limen. Spara zesten till senare, häll saften i en liten skål. Tillsätt 3-4 knivsuddar chilipeppar och en pressad vitlök.
Dela laxbitarna två gånger på längden så att ni får tre smala sticks av varje bit. Pensla laxbitarna runt om med vitlöksmarinaden och lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Stek laxbitarna i ugnen i cirka 15 minuter.
Blanda 2 pressade vitlöksklyftor med 2 dl matyoghurt och limezesten. Smaka av med en bra nypa salt och peppar och ställ sedan såsen svalt tills servering.
Värm era tortillas under laxen i ugnen några minuter.
Servera den heta laxen med den kalla yoghurten, en rejäl näve majs och en rejäl näve strimlad grönsallad insvept i de varma tortillabröden. För extra hetta, krydda laxen med ytterligare en nypa chilipeppar innan servering.
//Frederik
Bomba oss med recept! :-) | Lyxlagat
[…] Idag tänkte jag påminna er om att ni väldigt gärna får skicka in era recept på goda tunnbrödsrullar. Det är alltså en tävling där jag sitter i juryn. Vi ska utse Sveriges absolut bästa tunnbrödsrulle och alla recept jämförs med Anders Levéns originalrecept som jag än så länge inte tänkte meddela er. Däremot kanske min tortillawrap med chilistekt lax kan inspirera er..? Kika här för det receptet. […]