Falsk gubbröra & en firre

God dag vänner och läsare och livets godaste blogg. Allt gott med er får jag hoppas. Själv sitter jag tillsammans med Elvis och vräker i mig en morgonsmoothie och ska snart ge mig av med lilleman till dagis. Därefter blir det storhandling och testlagning. I morgon har jag en viktig dag i mitt ”matliv” så det ska jobbas må ni tro. Vad det hela handlar om återkommer jag med framöver. 😉

Här kommer en sommardoftande rätt som med stor glädje avnjuts med en kall pilsner. Både under tillagningstiden & vid middagsbordet rekommenderar jag en Tjeckisk pilsner.
Testa >Primátor<.
Anledningen till att jag valde att kalla gubbröran för falsk var för att jag saknade ansjovis här hemma. Hacka ner lite i gubbröran så blir den äkta.. :-)

4 portioner

400g fiskfilé – torsk, hoki eller annan vit fisk
400g kall kokt potatis
2 hårdkokta, kalla ägg
2dl Crème fraiche
1 rödlök
1 knippe dill
1 citron
2 msk riven pepparrot
2 msk flytande honung
Salt & peppar
Ströbröd & grahamsmjöl till panering

Gör så här;

Sätt dig i lä och öppna en pilsner…

Lägg fisken på ett fat. Pressa 1/4 av citronen över. Salta & peppra. Låt stå och dra i 20 minuter så syran får göra sitt.

Tärna den kalla, kokta potatisen och äggen. Finhacka rödlöken & dillen. Lägg det blandade hacket i en stor bunke. Vänd försiktigt i créme fraiche. Pressa över 1/4 citron och riv ner pepparrot. Smaka av med honung, salt & peppar.

Blanda grahamsmjöl & ströbröd på ett fat. Vänd fisken i paneringen och stek krispig i smör.

Servera fisken & gubbröran med en citronklyfta & lite hackad dill som garnityr.

Funkar i min värld!

//Frederik

Du kanske också gillar