Kycklingrisotto med chorizo
Vår vän Linda har aldrig gjort risotto. Då passade jag på att bjuda henne på denna variant som verkade uppskattas mycket väl. Så Linda, här kommer nu receptet, det är bara att börja! 😀
Ta er en titt på grenadinebloggen som fortsätter att gå igenom Sveriges Ölkrogar som är veckans bok. Tack!
Risotto med Kabanoss
4 portioner
Arborioris till er alla fyra
2 kycklingbröstfiléer (Skinn- och benfria)
1 het chorizo
5 – 6 dl hönsbuljong
4 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
3 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
10-15 halvtorkade körsbärstomater i olja (finns på burk i välsorterade affärer)
1 litet knippe bladpersilja
Salt och peppar
Citron
Olivolja
I kockens glas: Santa Ana Viognier Reserve 2008 (nr 95211)
I kockens öra: Mark Knopfler – Piper To The End
Ja, det är sant!!! Mark Knopfler släpper nytt album. Nu… Köp… Underbart…
Börja med att koka upp er buljong. Avskinna korven och skär den i små små tärningar. Dessa knapersteks nu bums i lite olja. Lägg dem sedan att torka på lite hushållspapper.
Skär ner kycklingfiléerna i mindre bitar och sbrun dem i samma panna som just använts till korven. När de ser klara ut, lägg dem åt sidan.
Hacka schalottenlöken & vitlöken fint. Hetta upp lite olja i en traktörpanna eller dylikt och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vinet och riset och låt stekas torrt. Ca 3 minuter.
Späd sedan med buljong, ca 1 dl i taget. Låt fräsa bort, ytterligare en dl osv…
Hacka persiljan finfint och vänd ner den i pannan.
Riset skall vid servering vara mycket krämigt, men ha kvar ett tydlig tuggmotsånd. När riset börjar bli klart (17-19 minuter totalt) så är det dags att lägga i de brynta kycklingbitarna och de halvtorkade tomaterna. Riv även ner parmesanost och vänd runt.
Pressa över en halv citron, smaka av med salt & peppar. Strö över de knapriga korvbitarna och servera direkt!
Buon Appetito!
/Frederik
Nebraska Stable
Det där blir absolut dagens middag!
Risotto är underskattat här.
För övrigt så kan jag tipsa om det här receptet med;
http://www.alltommat.se/recept/champagnerisotto-med-salviadoftande-kycklingfil-7126/
Nebraska Stable
Det där blir absolut dagens middag!
Risotto är underskattat här.
För övrigt så kan jag tipsa om det här receptet med;
http://www.alltommat.se/recept/champagnerisotto-med-salviadoftande-kycklingfil-7126/
frederik
Tjena NB,
tack för tipset, hoppas middagen smakar bra ikväll!
🙂
//Frederik
frederik
Tjena NB,
tack för tipset, hoppas middagen smakar bra ikväll!
🙂
//Frederik
frederik
Tjena NB,
tack för tipset, hoppas middagen smakar bra ikväll!
🙂
//Frederik
Linda
Ok lovar att försöka precis vilken dag som helst! Råkar ha både kyckling, chorico och sånt där ris hemma så det finns ingen ursäkt!
Linda
Ok lovar att försöka precis vilken dag som helst! Råkar ha både kyckling, chorico och sånt där ris hemma så det finns ingen ursäkt!
Linda
Ok lovar att försöka precis vilken dag som helst! Råkar ha både kyckling, chorico och sånt där ris hemma så det finns ingen ursäkt!
Tomas
Lyckas aldrig hitta de där körsbärstomaterna. Det närmaste jag kommer är i en plastburk liggandes k-tomater i olja tillsammans med olika örter såsom basilika, vitlök m.m men det är väl inte de du menar? Är konserverade k-tomater ett bra alternativ?
Trevlig första adventshelg!
Tomas 🙂
Tomas
Lyckas aldrig hitta de där körsbärstomaterna. Det närmaste jag kommer är i en plastburk liggandes k-tomater i olja tillsammans med olika örter såsom basilika, vitlök m.m men det är väl inte de du menar? Är konserverade k-tomater ett bra alternativ?
Trevlig första adventshelg!
Tomas 🙂
Tomas
Lyckas aldrig hitta de där körsbärstomaterna. Det närmaste jag kommer är i en plastburk liggandes k-tomater i olja tillsammans med olika örter såsom basilika, vitlök m.m men det är väl inte de du menar? Är konserverade k-tomater ett bra alternativ?
Trevlig första adventshelg!
Tomas 🙂
frederik
Tjena Tomas,
Nej, de konserverade blir inte lika bra, testa då hellre soltorkade tomater i olja. Dela dem i lite mindre bitar då de är mer koncentrerade i smaken. Det kommer att bli toppen!
God advent själv! 🙂
//Frederik
frederik
Tjena Tomas,
Nej, de konserverade blir inte lika bra, testa då hellre soltorkade tomater i olja. Dela dem i lite mindre bitar då de är mer koncentrerade i smaken. Det kommer att bli toppen!
God advent själv! 🙂
//Frederik
frederik
Tjena Tomas,
Nej, de konserverade blir inte lika bra, testa då hellre soltorkade tomater i olja. Dela dem i lite mindre bitar då de är mer koncentrerade i smaken. Det kommer att bli toppen!
God advent själv! 🙂
//Frederik
Maxiander
Tjena frederik.
Vad kort tid du kokar riset. Jag brukar köra 40 minuter och långsamt koka bort buljongen… Blir alltid bra 🙂 Ska pröva ditt recept efter detoxen.
/A
Maxiander
Tjena frederik.
Vad kort tid du kokar riset. Jag brukar köra 40 minuter och långsamt koka bort buljongen… Blir alltid bra 🙂 Ska pröva ditt recept efter detoxen.
/A
frederik
40 minuter?? Oj, det låter som grötvarning i mina öron, men jag har inte provat ditt sätt att göra det och ska därför ej heller förkasta det. 🙂 Sanningen är ju att tycker du att det blir toppen så är det toppen…
ca 17-20 minuter tror jag är det vanligaste när det gäller risottons koktid.
God kökslycka kompis!
//Frederik
frederik
40 minuter?? Oj, det låter som grötvarning i mina öron, men jag har inte provat ditt sätt att göra det och ska därför ej heller förkasta det. 🙂 Sanningen är ju att tycker du att det blir toppen så är det toppen…
ca 17-20 minuter tror jag är det vanligaste när det gäller risottons koktid.
God kökslycka kompis!
//Frederik
Åsa/ En Sida Med Mat
Shit vad gott det verkade!!!!!
Detta blir absolut middagen på Lördag!!
Längtar redan….. 😛
Ha det bra!/Åsa.
Åsa/ En Sida Med Mat
Shit vad gott det verkade!!!!!
Detta blir absolut middagen på Lördag!!
Längtar redan….. 😛
Ha det bra!/Åsa.
Yasemin
Alltid lika gott med risotto. Har dock inte provat med kyckling.
Yasemin
Alltid lika gott med risotto. Har dock inte provat med kyckling.