Kyckling Tandoori & hederlig Cobra
God torsdag kära vänner,
Min vän Bob var här förra veckan och hade då med sig en Cobra. Det var många år sedan, men jag hade för länge sedan en liten period då just detta öl favoriserades. Efter att ha fått en kraftig flashback från en svunnen tid så tog jag tillfället i akt att inspireras och laga mat efter just denna inpiration.
Här följer resultatet:
Kyckling Tandoori med basmatiris, naanbröd & myntasås
2 portioner
2 kycklingklubbor
3 msk tandoorikrydda (finns i kryddhyllan)
1 bit färsk ingefära
1 dl gräddfil
1/2 dl hackad mynta
1 lime
1 nypa salt
Matolja till formen
Naanbröd med vitlök, basmatiris & lite goda tomater
I kockens glas finns givetvis en Cobra (nr 1623)
I kockens öra höres The Beatles – Within You Without You
Glädje! Stämningen blir helt grymt bra med lite Beatles i all sin storhet och ett Indiskt öl som är riktigt gott. 😀
Sätt ugnen på 200°C.
Skölj de färska eller tinade kycklingklubborna och torka dem lätt med lite hushållspapper. Rubba dem med tandoorikryddan och lägg dem i en oljad ugnssäker form. Pressa över halva limen och ställ in formen i ugnen i ca 30-40 minuter.
Mixa mynta och pressad lime till en grön sås. Blanda med gräddfilen och en nypa salt.
Koka riset och gör en sallad eller tärna tomater. Ringla över lite vinäger, olivolja, salt och peppar.
För att testa kycklingen, stick med kniv och se till att saften som rinner ut är helt klar. Skulle kycklingen få för mycket färg så täck över med lite ugnsfolie mot slutet.
Riv lite färsk ingefära över kycklingen innan servering.
Servera denna heta, värmande rätt med varma vitlöksnaan, ris & tomater.
Stor kökslycka önskas er alla. Må väl vänner!
//Frederik