Kyckling och de godaste grönsakerna

Livskvalitet kan stavas på många olika sätt. På bilderna ser ni en variant… 🙂

Att rosta lite rotfrukter och grönsaker i ugnen och steka på lite finfina steklökar och rimmat sidfläsk ger en helt ny dimension till en bit grillad kyckling eller en köttbit.

Dagens middagstips är mycket kortfattat och konkret, men något av det godaste jag kan tänka mig.

Gör en tzatziki enligt följande;

5 dl grekisk yoghurt
1 msk timjanshonung
3-4 solovitlökar
½ gurka
Citron
Salt

Häll upp yoghurten i ett kaffefilter och låt rinna av i minst en timme. Skala gurkan och skär den i mycket små tärningar. Salta & mosa gurkan lätt och låt rinna av i ett durkslag.

Skala och pressa vitlöken och rör ut i 1 msk olivolja. Blanda yoghurt, gurka, vitlöksolja och honung i en skål. Pressa i lite citron och smaka av med salt. Täck över och låt stå i rumstemperatur tills det är dags för njutning.

Sätt ugnen på 225°C.

Förkoka era utvalda favoritrotfrukter så att de är nästan helt klara. Blanchera grön sparris och haricots vert. Sprid ut rotfrutkerna, sparris, haricots vert och mängder av kvisttomater på en plåt. Strö över rikligt med havssalt och olivolja och baka av i ugnen till tomaterna börjar dra ihop sig och få lite fin färg.

Servera hela härligheten med en grillad kyckling, fiskfilé eller varför inte en hängmörad biff som njutit av kolgrillens sällskap en kall vinterdag som denna.

Livskvalitet som sagt… Gläääädje! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar