Snowracer, pasta & MoeJoe’s
Hej vänner,
I helgen har vi haft det fullt upp vill jag lova. I fredags var det studioarbete med Eskobar och sedan en glädjande familjefredag här hemma. På lördagen pistade vi backen vi har på tomten inför söndagens stora snowracer- & pulkåkande. Elvis polare Fille var på besök och det var snöröj vill jag lova. 🙂
Nu ska jag alldeles strax dra mig iväg till min Juicebar MoeJoe’s i Uppsala där jag ska ge lite intervjuer, men innan dess måste jag skriva lite på min kommande bok som har deadline inom en månad. Jag älskar att det alltid blir tidspress, hur organiserad och uppstyrd man än är. Glädje, haha!
Middagarna som lagas hemma just nu är därför allt som oftast till boken, vilket gör att jag inte lägger upp dessa recept dirket, däremot så har jag ett finfint recept på en pasta frutti di mare att bjucka på. Givetvis blir det otroligt mycket bättre med blåmusslor i nät och kanske lite goda havskräftor, men detta är vardagsversionen. Stor njutning utlovas! 🙂
PASTA FRUTTI DI MARE
2 portioner
Färsk spaghetti till er båda
1 burk musslor i vatten
250 g räkor med skal
1/2 solovitlök
1 liten röd chili
1 knippe bladpersilja
1 dl vitt vin
1 dl grädde
1/2 msk fiskfond
1 citron
Olivolja
Salt & vitpeppar
Det är också gott med lite tomater i såsen
Häll av musslorna, skala och skölj räkorna. Skala och finhacka vitlöken, finhacka chilin och bladpersiljan.
Koka upp vin och grädde tillsammans med fond, chili och persilja. Tvätta och zesta citronen i såsen. Koka även upp välsaltat vatten i en stor kastrull. Ringla lite olivolja i vattnet.
Vänd ner musslor och räkor i vinsåsen och ta den av plattan. Koka den färska pastan i vattnet i en minut eller två. Häll av vattnet coh häll sedan den avrunna pastan i grytan med vin- och gräddsåsen. Vänd runt och smaka av med salt och vitpeppar.
Låt puttra ihop så att det är riktigt varmt och servera sedan bums. Vill ni så är det supergott att koka med lite urkärnade tomater i såsen.
Smaklig spis vänner!
//F