Kräftskiva Cajun style
Jovisst serru,
Cajun style på kräftskivan är inget annat än en sanslös höjdare. Så otroligt gott, läckert och spännande så det är ingen idé att ens tveka. Kör, bara kör! 🙂
Vi bjöd ut några grannar med deras barn till Bastuholmen och fick till en magiskt fin helg. Ungarna i plurret, grillkorv, fotboll, rutschkana, en pilsner och vackert, vackert väder. Glädje!
Kräftor Cajun Style
8-10 portioner
3 kg tinade, fina, kokta kräftor
12 små potatisar
3 gula lökar
8 majskolvar
3 solovitlökar
2 apelsiner
8 lagerblad
3,5 liter vatten
33 cl god porter
1 msk cayennepeppar
2 tsk chilipulver
2 tsk nymalen svartpeppar
2 msk salt
3 msk rapsolja
1 msk rörsocker
I kockens glas: 312 Urban Wheat Ale (89304)
I kockens öra: Elvis – That’s alright mama
Dela alla majskolvarna i tre delar. Skala lökarna och vitlökarna och dela dem i halvor. Tvätta potatisarna väl. Har de fint, tunt skal så är det gott att låta skalet sitta kvar.
Lägg ned ovan nämnda godis i en stor, stor kastrull och tillsätt apelsinerna i skivor, lagerbladen, cayenne, chilipulver, svartpeppar, salt, olja, porter och socker. Slå på vattnet och sätt på värmen.
Koka upp detta ljuvliga och låt puttra i cirka 20 minuter eller tills potatisarna är klara. Smaka av och tillsätt eventuellt cayennepeppar om ni önskar mer hetta. Ta sedan kastrullen från värmen.
Låt kräftorna rinna av och lägg sedan ned dem i kastrullen. Låt dem hastigt bli varma och häll sedan bort allt det varma spadet. Häll kastrullens hemligheter på det tidningsbeklädda bordet och hugg in med nävar och klor!
Godaste potatisen, underbar majs och varma, heta kräftor… Ljuvligt!!!
Vi testade även Nils Oscars snapsar och framförallt ingefära fick mkt, mkt höga betyg! 🙂
Johannes Edholm
Ooh, såg ju inte helt fel ut det där inte! Är alldelens för dålig på att äta kräftor, det är ju så gott 😀