Korvpanna på ciabatta
Här har vi ett recept som börjar bli en riktig klassiker här hemma. Vi lagar det gång på gång och det är precis lika chockerande underbart gott varje gång. Ni bara måste testa. På bilden ovan valde vi att skära korvarna i mindre bitar vilket jag dock inte tycker är det ultimata. Inhandla istället riktigt fin salsiccia som tillagas hel.
Är ni sugna på romantik så bloggar jag om boken för romantiska middagar för två på min bokblogg. Kolla gärna in där bums! 🙂
Ugnsbakad korv med tomat & balsamico
4 portioner
Färsk het salsiccia 8 – 10 st.
800 g blandade tomater, stora, små, gula, gröna…
4 stora krispiga bitar bröd. Gärna ciabatta eller en grov baguette
1 knippe färsk oregano
1 knippe färsk timjan
1 dl fin balsamvinäger
5 msk Olivolja extra virgin
Rikligt med flingsalt och nymald svartpeppar
En god och krispig sallad serveras till denna njutning
I kockens glas: Slottskällans Imperial Stout (nr 1355)
I kockens öra: Mark Knopfler – Postcards from Paraguay – Live
Sätt ugnen på 180°C
Min största hjälte Mark spelar svängigare och finare än alla andra. Lyssna på den underbara Postcards from Paraguay och njut en klunk av Slottskällans Stout.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Skär ett kryss i skalet på de största tomaterna och skålla dem hastigt. Dra av skinnet. De mindre tomaterna kan ha skalet kvar.
Dela alla tomater i olika stora bitar och lägg dem i en stor ugnssäker form. Lägg på de hela korvarna och slå över vinägern och oljan.
Finhacka örterna och strö över. Krydda rikligt med flingsalt och svartpeppar. Vänd runt varsamt och med omsorg. Se till att korvarna ligger överst när ni ställer in formen i ugnen.
Baka i ugnen i ca 30 minuter. Vänd sedan korvarna lite och låt gå ytterligare ca 15-20 minuter tills korvarna fått fin färg.
Lägg ut brödskivor på tallrikarna och lägg upp tomater och korv ovanpå. Det är obeskrivligt gott när brödet får suga i sig lite av den söt-syrliga tomatsåsen. Servera som sagt med en krispig sallad.
Glöm inte att njuta mina vänner!!
//F
Martina
Ser mycket smaskigt ut. Försökte kolla på den där länken ifrån SVT play men det verkar som om den är borttagen….?
frederik
Hej hej,
Underligt, jag testade nu och länken fungerar finfint. Det står också att den kommer att ligga upp tills 2011…
Försök igen du. 🙂 Klicka här>>
Martina
Japp! Nu funkade det! 🙂
Tobbe
Detta var en total succé hemma! Visste att det skulle bli gott men inte SÅ gott. Jag har blivit piskad av sambon att laga detta två helger i rad. Tack för inspirationen!
frederik
Glädje Tobbe, visst är det galet! Mycket balsamvinäger och lite korvar och örter… Att det kan bli så galet gott är imponerande och mycket glädjande!
//F