Korvgryta för regntunga dagar
Regnet öser ner över skutan på Djurgården och hösten gör sig allt mer påmind. Jag är i full fart med att färdigställa min kokbok nummer tre och jag är i behov av sommarsol. Snälla, ge mig några dagar till i solens sken så jag hinner ta alla bilderna… 🙂
Nyligen skulle Marie bjuda mig på en fin husmansmiddag och numera finner hon recepten var..? Jo, här på Lyxlagat-bloggen. Glädje! Här kommer en korvgryta som heter duga!
Korvgryta
4 portioner
6 korvar av olikasort typ kabanosser, frukostkorv, bratwurst
1 stor gul lök
1 palsternacka
1 liten persiljerot
800 g potatis
2 morötter
1 klyfta vitkål
1 flaska pilsner (33cl)
1 l hönsbuljong
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
6 kvistar timjan
1/2 knippe bladpersilja
salt och peppar
Svensk grovkornig senap
I kockens glas: Bryggmästarens Pilsner (nr 1465)
I kockens öra: Alison Krauss & Union Station – Goodbye Is All We Have
Vilken röst, helt magiskt. En skvätt pilsner som fuktar strupen och sedan är vi redo. Nu lagar vi mat.
Slanta korvarna. Skala och klyfta löken. Skala palsternacka, morot och potatis och skär i bitar. Skala och finstrimla persiljeroten och vitkålen.
Varva alla ingridienser i en stor gryta och salta och peppra mellan varje lager. Gör en bukett av timjan och persilja (spara lite persilja till garnityr) och knyt ihop med steksnöre. Lägg mitt i grytan. Häll på pilsner och slå på hönsbuljong så att det precis täcker.
Koka upp och låt sjuda tills potatisen känns klar. Strö över finhackad persilja och servera med en grov senap och ett gott lantbröd!
//Frederik
Aurix Larson
Charmerande! Får testas här i hemmet..