Goooood spenatsoppa

dsc_00032

Tjena hej, tjena hej kära vänner.

Dagarna öser på i ett tempo som är imponerande högt må jag säga. I förrgår satt jag hela dagen i möte med mitt förlag och la fram finfina framtisplaner för alla böcker och andra prylar som vi jobbar på. Igår jobbade jag en hel del med just dessa framtida projekt för att på eftermiddagen ge mig iväg till ett möte med Täby Kommun. Mötet gällde vattenledning som ska dras ut till ön där min far huserar, men mötet kändes mer som en kamp mot sömnen. 🙂 Kommunen verkade ha drabbats hårt av ekonomins tunga dagar för de kunde inte få igång lyset vilket gjorde att vi fick lyssna på sjuuukt långsamt föredrag, en sen eftermiddag, i skymningstid, utan lampor. Försök hålla er vakna om ni kan! Hahaha! 🙂

Spenatsoppa är dagens middagstips!

Spenatsoppa med kabanoss

ca 3-4 portioner

500 g djupfryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 l grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 dl vispgrädde
1 citron
4 ägg
3 kabanosser (med hög % kötthalt)
2 krm cayennepeppar
1 msk torkad mejram
Salt
Muskotnöt
I kockens glas: La Goudale (nr 1603)
I kockens öra: Mark Knopfler – Postcards From Paraguay

Gåshud… Låten… Kan inte säga mer… Det är för bra… Ta en vacker pils och bara skratta åt kungliga Knopfler.

Koka äggen ganska hårt och låt dem sedan vila i svalt vatten.

Hacka grovt den tinade spenaten och fräs den i lite smör tillsammans med 1 msk torkad mejram och finhackad gul lök. Strö över vetemjöl och vänd runt. Slå på grönsaksbuljongen och låt koka i ca 10 minuter under lock. Mixa det hela med en stavmixer till en någorlunda slät soppa.

Skiva och stek korven till perfektion.

Åter till soppan. Slå på grädde och pressa över en halv citron. Smaka av med cayennepeppar, muskot & salt.

Servera den heta soppan med ägghalvor och korv.

Sköt om er hela tiden!

Du kanske också gillar