Kolja på spenatbädd

Torsk på spenatbädd

Jag älskar spenat. I alla former. Sugen på spenatsoppa? Klicka då >här<.

Nedan kommer ett recept på en trevlig båtmiddag.

Kolja på spenatbädd

4 portioner

4 bitar koljafilé
200g bladspenat
100g ruccola
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl créme fraiche
1 citron
2 dl hackade färska örter (Basilika, timjan, saliva…)
Olivolja
Salt & peppar
Basmatiris

Sätt ugnen på 180 grader.

Pressa en klyfta citron över fisken, salta & peppra och vänd runt filéerna i de hackade örterna. Stek filéerna till vacker färg i lite olivolja. Lägg dem i en ugnsform.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Använd gärna en tärning grönsaksbuljong istället för salt i kokvattnet.

Blondera finhackad gul lök och finhackad vitlök utan att den tar färg. Skölj spenaten och ruccolan och låt fräsa med löken med löken. Pressa över en klyfta citron, salta & peppra efter smak och tycke. Rör ner créme fraiche och låt sjuda på svag värme.

Baka klart fisken i ugnen i ca åtta minuter.

Serveras med en tomatsallad och citron. Njut!

//FZ

Du kanske också gillar