Kokta färska kräftor

Tja tja,

Har helgen varit bra? För egen del har det varit en helg i barnkalasens tecken. Både lördag och söndag stod just barnkalas på schemat, och den sistnämnda gällde mina egna troll. Vädret gjorde dessutom att vi kunde vara utomhus vilket ju underlättar röj och glädje och ljudnivån inte minst… Inte ens huvudvärk efteråt, haha! Nej, skämt och sido så var det ett mycket lyckat kalas med finfina godsaker och grymt fina vänner. Glädjeliv helt enkelt.

Denna vecka är det Häagen-Dazs som är huvudfokus. På torsdag ska jag lansera en ny glassmak inför glada journalister. Det ska bjudas på information, glass och godsaker så här testas det för fullt. Jag ber att få återkomma med en välsmakande rapport gällande detta, men nu tänkte jag faktiskt att det var dags att tipsa er alla om ett enkelt grundrecept för kräftkoket. Lycka till!

kräftkok, koka egna kräftor, koka färska kräftor, kräftlag, grundrecept, koka levande kräftor, frederik zäll, kräftskiva, lyxlagat

KOKTA FÄRSKA KRÄFTOR

2,5 liter vatten
1 dl havssalt
2 msk råsocker
50 cl ljus lager, gärna Landsort Lager
1 knippe dillkronor
Levande kräftor

Koka upp alla ingredienser till lagen i en riktigt stor kastrull.

Skölj och tvätta de levande kräftorna i kallt vatten.

Rör runt i lagen och låt den stormkoka. Släpp ned tre-fyra kräftor i taget, huvudet först.

Låt kräftorna sjuda i cirka 6 – 7 minuter. Lyft sedan ur krondillen och släng. Låt kräftorna svalna i lagen så snabbt som möjligt.

Du kanske också gillar