Jordgubbsglass med saltrostade pecannötter

Hej vänner,

Idag är det godsaker som utlovas. Receptet tog jag fram till min kräftskiva som jag höll i på Gastro Academy igår. Helt grymt gott och sannerligen värt att testas! 🙂 Trevlig helg!

jordgubbsglass, chokladsås, cognac, konjak, frederik zäll, lyxlagat

JORDGUBBSGLASS

4 portioner

2 stora ägg
1,75 dl socker
5 dl grädde
2 dl mjölk
½ liter färska jordgubbar
1 msk pressad citronsaft
0,75 dl socker

Ansa och skiva jordgubbarna och marinera dem i 0,75 dl socker och citronsaft i en timme i kylskåp.

Vispa upp äggen riktigt hårt. Vispa i 1,75 dl socker, lite i taget till en ljus fluffig smet.

Slå på grädden och mjölken och blanda.

Häll av jordgubbarnas marinad i glassmeten. Mosa jordgubbarna lite lagom och lägg åt sidan.

Kör smeten i glassmaskin och låt maskinen arbete enligt dess instruktioner. När det återstår några få minuter i glassmaskinen tillsätt de mosade jordgubbarna.

Frys glassen i minst 3 timmar.

COGNAC- & CHOKLADSÅS & SALTROSTADE PECANNÖTTER

1,25 dl vatten
1½ dl socker
1½ dl kakao
2 msk smör
2 msk konjak
3 msk pekannötter, grovt hackade
1 msk råsocker
2 tsk havssalt

Låt vatten, socker och kakao koka 1-2 minuter men se till så att den inte bränner vid i bottnen. Tillsätt matfett och låt såsen kallna. Förbered gärna hit och förvara såsen i kylskåp.

Rosta pekannötter med råsocker och flingsalt på plåt i 175 grader, 5 minuter eller i en het stekpanna.

Häll upp chokladsåsen – varm eller kall – i en serveringsskål och blanda ner konjak.

Servera jordgubbsglassen med chokladsåsen och toppa med de salta och söta pecannötterna. Ljuvligt!

Du kanske också gillar