Kasslergratäng
Jag vet, bilden säger inte så mycket men gott var det vill jag lova.
Börjar så smått komma tillbaka till båtlivet. Det gungar lagom mycket och skutan börjar kännas lite vinterkylig. Igång med braskaminen och fram med filtarna. Mys!
Kasslergratäng med tomat & ris
4 portioner
800 g kassler
4 portioner ris
2 dl crème fraiche
2 burkar konserverade körsbärstomater
3 msk dijon
2 schalottenlökar
2 msk torkad oregano
2 msk torkad timjan
1 citron
Salt och cayennepeppar
Smör
I kockens glas: Bernard Specialni Cerne Pivo (nr 81315)
I kockens öra: Dusty Springfield – If you go away
Sätt ugnen på 200°C.
Koka riset klart. Ställ åt sidan. Stek kasslern i tunna skivor i lite smör.
Ta en ljuv klunk av detta prisvinnande mörka lager som kanske är lite strulig att få tag på, men det är värt besväret tro mig. Idag har vi äran att få sällskap av Dusty Springfield som bjuder på livsnjutning utöver det vanliga. Ingen stress här inte…
Blanda samman crème fraiche, lätt mosade körsbärstomater, oregano och timjan. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar. Tänk på att kasslern är ganska salt i sig…
Smöra en ugnsform och lägg ut riset i botten. Bre lite dijon på varje skiva kassler. Varva kassler och tunt skivad lök ovanpå riset. Häll över tomatcrèmen 0ch gratinera i ugnen i ca 10 minuter.
Riktigt god vardag på er!
//Frederik
Tomas
Hej! Timjan eller basilika? eller bägge?…
Tomas 🙂
frederik
Tjena Tomas,
Timjan.. Tack! 🙂 Lite trött… Har ändrat i inlägget…
//F
Johanna
Tjena Fredde! Fia tipsade just om denna sida, jädrans vad kuuul att du börjat matblogga! Nu ska jag genast kolla igenom och se om jag kan hitta någon inspiration för kvällen! Hoppas allt är bra med dig annars, stort LYCKA TILL med bloggeri, spelningar och allt!!
Massor av kramar Johanna (Nordbäck)
Christian O
Oj oj oj, Ja Bernarden går inte av för hackor.
Härlig blogg förresten =)
//Christian